PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Dobra rad nad zlato - tak mi prosim poradte :-)

» Návrat na prehľad tém

» viki01   
viki01
07.05.2005 14:54:34
Dobra rad nad zlato - tak mi prosim poradte :-)

Ahoj,

Rad by som Vas vsetkych poziadal o radu. Toto leto by som rad zacal s windsurfingom a potrebujem poradit ake vybavenie si zadovazit.

Dovolte sa mi predstavit:

Mam 26, vaha 77, vyska 190cm. Na surfe som stal zoparkrat a to hlavne ak mi ho pozicali surferi z domase. Doposial som jazdil vyhradne sportove plachetnice tried optimist, europa, cadet, 420, fireball, finn. Na surfe sa viem udrzat a jazdit bez trapezu na vietor vsehosmeru bez nejakych vaznych problemov - snad vdaka aj tomu ze zaklady plachtenia som pochopil uz v minulom tisicroci.

Co ale urcite neviem je aku dosku, plachtu, stazen, rahno atd.. mam kupit. Momentalne som v US a oblast v ktorej by som prevazne surfoval by sa dala kludne prirovnat jazeram ako sirava, domasa, mara, orava a pod. - co do sily vetra a charakteru prostredia. (Arkabutla lake MS, Sardis lake MS).

Cital som kopec clankov, presiel mnozstvo portalov ohladne vybavenie a ako jedna z moznosti ktore ma napadli bol plavak od BIC Sport TECHNO 293 One Design s Plachtou HiFly X-ride 7.2. Mne sa tato volba (hlavne plachty) zda byt akymsi kompromisom medzi mojimi schopnostami a cenou. Co sa tyka toho plavaka - uz si taky isty niesom. No a preto Vas ziadam o radu.

Viem urcite mi vsetci poviete, ze to zavisi aj od toho ake ambicie a ako chcem jazdit. Moja predstava je byt aspon rad do tyzdna na vode, a par krat do roka skusit jazdu na vode ako je gulf of Mexico - napriklad.

Kedze tu v oblasti Memphisu sezona zacina skor ako na SVK - je tu teplejsie, chcel by som uz zacat uz buduci mesiac.

Hladam hlavne plavak, ktory by mi vydrzal viac ako na ucenie - na free ride, free style - proste kompromis na ktory nebudem po roku nadavat a plavak predavat.

Informacie, ktore doposial mam som cerpal z www.windsurfing-direct.com, windsurfing.cz, windsurf.sk, bicsport.com, hifly.com ........

Dakujem Vam vsetkym, ktory mi akokolvek poradia.

S pozdravom,

viktor

» Pridaj príspevok k téme

audino audino   07.05.2005 o 14:54

RE: Dobra rad nad zlato - tak mi prosim poradte :-)

Ja som bol zmätený trochu aj tým, že keď som si z webu SAC sťahoval nejaké propagačné videoklipy, tak aj v Alacati aj v Dahabe na nich bolo vidno Harryho osobne. A keď som si na Harryho aktuálnych stránkach klikneš na link s rezerváciami, tak sa otvorí stránka SAC. Preto som si myslel, že medzi nimi existuje priama súvislosť.

Wsurfer Wsurfer   06.05.2005 o 19:05

to audino: ono je to trochu inak, Harry Nass mal požičovňu v Alacati ale myslím že ju predal keď šiel otvárať Dahab. On je majiteľ požičovne, zatiaľ čo Surf&Action Company vlastnil starý Schlittenbauer, ktorý asi tak pred dvoma rokmi zomrel. Dnes SAC vedie jeho syn Marcus. SAC je špecializovaná cestovka ktorá len spolupracuje s požičovňami typu Harryho Nassa. Pár krát som s nimi bol, prvýkrát práve v Alacati keď tam ešte pôsobil Nass. Dodnes mi posielajú prospekty :)

Wsurfer Wsurfer   06.05.2005 o 19:04

to audino: ono je to trochu inak, Harry Nass mal požičovňu v Alacati ale myslím že ju predal keď šiel otvárať Dahab. On je majiteľ požičovne, zatiaľ čo Surf&Action Company vlastnil starý Schlittebauer, ktorý asi tak pred dvoma rokmi zomrel. Dnes SAC vedie jeho syn Marcus. SAC je špecializovaná cestovka ktorá len spolupracuje s požičovňami typu Harryho Nassa. Pár krát som s nimi bol, prvýkrát práve v Alacati keď tam ešte pôsobil Nass. Dodnes mi posielajú prospekty :)

audino audino   05.05.2005 o 20:37

A už ju nevlastni? Ja som mal za to, že Harry Nass = Surf & Action Company.

Wsurfer Wsurfer   05.05.2005 o 19:33

S Harrym Nassom som sa stretol ešte keď vlastnil požičovňu v tureckej Alacati. Vtedy používal na svojich plavákoch deviator.

Janie-Gordito Janie-Gordito   05.05.2005 o 08:04

ciao wsurfer a ostatní - ano JP standardne nedodava tu ochranu spicky ale vyraba to. nie je to uplne to iste co napisal audino ale nieco v tom zmysle. je to skutocne original JP product. Harry Nass - majitel pozicovne v Dahab-e, my ukazoval aj faktury. zobral od JP cca 250 boardov a ked sa mu po prvom týždni 50 vracalo z vody rozmlatenych tak im "vy...nadal" a oni mu poslali tie "ochrany". tot fsjo.

audino audino   02.05.2005 o 16:51

Ochrana špičky plaváku v popisovaných prípadoch je jednoznačne v réžii požičovní. Predpokladám, že Janie myslel niečo takéto http://www.windsurf.sk/upload/4fun/foto/000037/000316.jpg
Na fotke je síce doska F2 ale v pozadí vidno aj nejaké JP-čka, ktoré majú podobnú ochranu.

Wsurfer Wsurfer   29.04.2005 o 23:41

Ked si to videl v Dahabe, tak to bola urcite iniciativa pozicovni, standardne to s doskou nedostanes. Pozicovne by skrachovali, keby museli po kazdom dni kupovat nove dosky.

Janie-Gordito Janie-Gordito   28.04.2005 o 09:26

Wsurfer - ochrana špičky je plast presne vytvarovaný na každú dosku - videl som to na všetkých modeloch 2004 v Dahab, Egypt. je to plast cca 3-5 mm hruby, v originalnej farbe ku každému modelu a skutočne to funguje.

Wsurfer Wsurfer   18.04.2005 o 20:07

Tak to je pre mňa novinka že JP ponúka štandardne ochranu špičky voči katapultom! Na to si Janie kde prišiel? Ja sám mám dve JP a práve táto značka je známa práve tým že je veľmi citlivá na hrubé zaobchádzanie. JP nie je pre začiatočníkov! V princípe sa dá poradiť že si treba zohnať dosku v robustnejšej konštrukcii, najlepšie s ASA poťahom, donedávna to ponúkalo F2, ale aj niektoré iné značky (napr. Fanatic) ale pri novších modeloch tiež už prechádzajú na gelcoat. Čo znamená síce ľahší plavák ale aj citlivejší voči úderom. Ešte k tej ochrane: štandardne, ak sa to tak dá nazvať, ju ponúka pokiaľ viem iba Starboard na niektoré svoje plaváky a to tiež ako príslušenstvo extra.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou