PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Pelješac v auguste

» Návrat na prehľad tém

» Boban   
Boban
11.08.2005 13:19:53
Pelješac v auguste

Ahojte, chcem sa opýtať, či neviete ako to býva s vetrom na Pelješaci v druhej polovici augusta.

» Pridaj príspevok k téme

i-Riki i-Riki   11.08.2005 o 13:19

RE: Pelješac v auguste

Bol som v kempe Perna pri Kučšte od 30.7.2005 do 5.8.2005 vačšinou fúkalo 3-5m/s jugo v neďalekom Viganji mistral asi silnejší lebo boli v sklze, Viganj má asi len tu nevýhodu že kempy nemajú dostatok stromov a pre rodinnú dovolenku je to nepriateľne kôli teplu. Posledné dva dni fúkala bora od pevniny čo je dosť nebezpečne ,pri surf centrách maju sice člny ale "zachranárom" treba dohovárať sami od seba nezachraňujú. Keď nevidím neverím.

tvaroch tvaroch   29.07.2005 o 10:30

27.7.som sa vrátil z Pakoštane(medzi Zadar a Šibenik)Počas 15 dní tam nefúklo-priemerne 2,5-3 m/s.Jediný deň som nameral 6,5 m/s.Táto oblasť sa zdala byť ovlyvňovaná prúdením vzduchu na sever nad Zadar a prúdením pod Splitom.Je to akoby nárazníková zóna ,kde sa to zastaví a nič sa nehýbe.Aspoň bola rodina spokojná.Prúdenie vzduchu pod Splitom podľa vyjadrení miestnych médií bolo väčšinou JJV.

Jano Jano   21.07.2005 o 14:20

Čaute, bol som na Pelješaci už 14 krát. Všetci z Blavy čo tam chodíme vieme, že najlepšie fúka na konci júna a začiatku júla. Tohto roku bola úspešnosť 80%, z toho 6 Bigdays s vetrom až do 15m/s. Bol som tam aj na konci augusta a neosvedčilo sa to. Bol som tam 5 krát cez Velkú noc, kedy bol aúspešnosť tiež okolo 80% a pravidelne tam býva Bigday Jugo.  

Beldi Beldi   20.07.2005 o 05:40

Bol som na Pelješaci 4 x. Vždy to vyšlo asi na 60-80%. Chodím tam vždy 4.8.

Vlani to bolo ale veľmi slabé. S plachtou 8,2 som sa ledva dotal do sklzu. Jazdili len formuly s plachtami okolo 10 m a kite.

momo momo   19.07.2005 o 09:05

boli sme na pelješaci od 1 do 16 júla, vzhľadom na premenlivé počasie lepšie fúkalo asi len 3 dni z toho jeden deň to bolo vraj 15 až 20 m/s (mne sa zdalo menej), ináč len občas nejaké jugo ale s väčšími plachtami sa dalo pojazdiť. Najlepší vietor bol počas nočných búrok, kedy sa jazdilo s prístreškami po kempe ha, ha

P.S. v kempe Perna nefungovali chladiace boxy, niečo s nimi robili, ale keď sme odchádzali neboli ešte funkčné

Boban Boban   13.07.2005 o 08:27

Jasné, ale ja som nereagoval na Matiasa ale Daniela. Pozri čas pridania príspevku. http://www.windsurf.sk/images/smile/56.gif

ciro ciro   11.07.2005 o 16:05

Bobčo termický vietor na Windguru nenájdeš.

Ak ti hovorí niečo slovo TERMIKA

ciro ciro   11.07.2005 o 16:03

Ja súhlasím s Matiasom môže byť dobre ale aj nemusí ja som bol minulý rok na Pelješaci tuším, že 2a3 týždeň alebo 1a2.A poviem len jedno bol som nasraný surfovali iba tí čo mali 7m plachty a kite-isty jazdili.Hneď po príchode som bol z toho šoférovania unavený ale išiel som jazdiť tak 2 hod. na 5,0m plachte a ostatné dni som sa len máčal a trenoval nakoľko bola teplá voda.

A čo som počul tak, dobre je na Pelješaci JÚN a JÚL.

matias matias   11.07.2005 o 12:16

Ja idem tento rok uz siesty rok na peljesac . Prvy rok sme isli posledne dva augustove tyzdne a jazdili sme väcsinou na 5 5,5 plachtach kazdy den skratka bolo super . Vtedy sme si povedali ze prideme urcite aj o rok s pocitom ze to bude take iste, no lenze akonahle sa tam ochladi pevnina, nefunguje tam termika. napr. zamraci sa na dva dni tak potom nefuka tyzden.A presne toto sme tam zazili dva roky po sebe. Obyvatelia z Korčule (ostrova co je oproti Peljesacu )vraveli ze najlepsie fuka jun jul pretoze vtedy je tam najteplejsie a funguje termika. zalezi to od sezony ci vela prsi alebo je slnecno.

Boban Boban   11.07.2005 o 11:13

Nie som si istý, či to funguje. Podľa tvojich astrologických výpočtov, by teraz práve malo fúkať nejviac. Podľa windguru s výnimkou zajtrajšieho dňa tento týždeň nic nebude

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou