Diskusia - KITESURF - Kitesurfing
» Alexx
20.11.2005 11:41:18 |
Kitesurfing Zdravim surfrov! Litam na motoparaglajdingu. Minuly tyžden som bol litať tri dni na Domaše a pozoroval windserferov. Daak ma to chytilo. Vecer , ked stichne, mozem ist do luftu, a cez den ked fuči však možem ne stracať čas a takoj do vody. Adrenalin na ceste sa nie vaľava, ho treba vziať pri pomoci prirody! Otazka znie: mne by bolo bližšie kitesurfing. Kto na vychode SK može naučiť? Ake to ma minusy pred windserfom?
|
igji
13.05.2010 o 10:12 |
RE: Kitesurfing ...hej, už sme sa dočítali, že ako základný odraz sa využíva tkz. wake hrana...
|
pucik
02.05.2010 o 16:28 |
RE: Kitesurfing Jazdime uz zopar rokov a nahodou som sem zabludil a vidim ze predstavy o tom ako to funguje su prapodivne. Medzi 4-6 metrov si nikto na kite nezajazdi, ak tak na kite za 75000 sk ina moznost nie je. ALe uplne ste ma dostali tym ze na startovanie treba veliku luku to je hovadina jak mraky, stupave prudy hovadina jak mraky, kyvadlom 10m detto, ze sa neskace z vlny alebo vlnky uplny nezmysel, atd... Kite z vody zvihnes bez problemov, pane boze kam sme sa to dostali ked uz nic treba sa pozriet na youtube. Poradim Vam co najlepsie nespekulujte na tomto fore pridte sa spytat do Kantiny ako to naozaj funguje, navstivte niake kitove forum, skor ako vymyslite niaku hovadinu ako napr kupit si kite aby som mohol jazdit jed fuka 5m.
|
igji
24.03.2010 o 14:47 |
RE: Kitesurfing ...ja len toľko, že na kite sa skôr lieta ako skáče - ako odraz nevyužívaš vlnu ale poryv vetra, no aj preto tá rozdielna výška - u nás sú vlny malé a nevytvárajú dostatočný uhol so smerom vetra /side shore + swell/. A čo sa týka sily vetra, naozaj málo kiterov jazdí pri 15 m/s, hoci pri 4-6 m/s ich býva dosť...
|
EddiE
23.03.2010 o 08:18 |
RE: Kitesurfing pocuvaj pepe ja som napriklad kiting ani windsurfing neskusal, mam jedine take slabsie skusenosti so surfom a som vasnivy snowboarder.. mame chatu na Ruzinej a kedze som tam takmer cele leto rozmyslal som ze by som si kupil kiteboard, pretoze ked ten sport vidim tak je to pre mna to prave orechove.. minule leto ma ale kolega paraglidista presvedcil ze mi tam bude kite zbytocny a presviecal ma tak dlho az sa mu to podarilo... Teraz ale ked som si precital tento prispevok zacinam to zvazovat zase... Vies mi poradit dake miesta vhodne na kiting? popripade dake dake vhodne typy kitov alebo rozmery vhodne zaroven aj pre snowkiting, zaujalo ma aj to skakanie z panelaku na nasom sidlisku ich mame hodne ... najlepsie nieco pre pokrocileho o amatersky nemam zaujem, pretoze sa ucim rychlo.. som uz takmer rozhodnuty, pretoze ak mi netreba 2 rozdielne kity aj na kiteboarding, aj na snowkiting, tak viem ze ho vyuzijem... Dik..
|
SAKI
20.11.2005 o 11:41 |
RE: Kitesurfing Nazdar. Zdravim paraglidistov. Ja som tiez (byvaly) paraglider, toho casu WS-er. Lietal som asi 8 rokov vasnivo a casto ako sa len dalo. Ale kedze okolo Bratislavi je moznosti malo, isiel som aj do hranicnych podmienok. Tak sa stalo, ze som mal dva roky po sebe uraz, posledny vaznejsi a tak som s PG skoncil. Uplne nahodou som sa vsak dostal k WS. Odvtedy vravim, kde konci paragliding, zacina windsurfing - a myslim tym silu vetra. Pre PG (nie motorovy) je ideal 3-7m/s pre WS zacinas od 7m/s, formule s velkymi plachtami okolo 5m/s. Myslim tym radostne jazdenie v sklze, pretoze iba sa vozit po hladine mozes aj pri dvoch metroch. Kite som zatial neskusal, ale jeden mi vravel, ze potrebuje, aby vietor neklesol pod 4m/s. Teraz v zime chcem vyskusat "suchy" kite - je to podstatne mensie ako kity na vodu a vraj tomu staci tiez 4m/s. Well, lietat po hladine je ovela bezpecnejsie. S**e ma ale, ze si zavisly na vetre a na pocasi, teda si nemozem pojazdit hoci kedy aj ked sa mi chce.
|
sailo
19.11.2005 o 19:20 |
RE: Kitesurfing Nazdar ozyvam sa ti kvoli tomu kitu ze ci teda chces pokecat...? Ja jazdim na kite uz druhu sezonu je to fakt super sport... tak ak chces pokecat tak sa staci ozvat...
|
Pepe1
15.11.2005 o 16:02 |
RE: Kitesurfing ááááááááááá,
|
Wsurfer
12.11.2005 o 13:57 |
RE: Kitesurfing Kite je anglicke slovo, neviem o tom zeby malo japonsky povod. Na windsurfingu pouzivaju zaciatocnici dosky s objemovym presahom 100+ a nie 30. Tiez nie kazda windsurfingova doska ta udrzi nad vodou - waveove plavaky urcite nie. Windsurfing je prave skor do silnejsieho vetra a kitesurfing do slabsieho, nie naopak Kitesurfing nemozes robit kdekolvek, je to viac limitovane ako windsurfing prave potrebou velkeho priestoru na brehu bez prekazok. A ked poviem velkeho, myslim velkeho niekolko 100 m na vsetky strany, inak ohrozujes zdravie svoje aj druhych
|
Pepe1
10.11.2005 o 19:50 |
RE: Kitesurfing
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou