Diskusia - WINDSURF - Meteo stanica na Dunaji
» i-Riki
30.11.2005 8:24:48 |
Meteo stanica na Dunaji tu je riešenie k tomu aby sme nemuseli hádať či už konečne fúka http://www.wml-weathershop.de/SenderID.php4?0102_Google#
|
Martin4
30.11.2005 o 08:24 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Projekt meteostanice v Cantine sa uz dostava do zaverecnej fazy. Po vyhodnoteni jednotlivych typov meteostanic sme sa rozhodli pre meteostanicu z nemeckeho obchodneho domu ELV (www.elv.de). Jednotlive senzory sa daju kupovat samostatne, su solarne napajane a funguju bezdrotovo. Co sa tyka vystupov, softvery, ktore davame do kopy, tak okrem real time grafov jednotlivych velicin, budu schopne generovat rozne statistiky. Udaje sa chystame spristupnit aj cez WAP service. Co sa tyka intervalov nacitania dat zo senzorov, tak stanica je schopna davat real time udaje kazde 2 minuty. Pol hodinovy interval udajov stanice v Cilistove sa mi zda dost neflexibilny. Graficke spracovanie bude ovela prehladnejsie a caste merania nam daju aj lepsi prehlad o tom ako fuka a ako sa celkova situacia vyvija. Takze verim ze sa to cele podari zrealizovat a na jar budeme mat jeden z najlepsich prehladov o pocasi na Dunaji.
|
mates
29.11.2005 o 17:45 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Zdravim, jedna meteostanica na dunaji uz zdarne funguje 2. sezonu. Stanica sa nachadza na streche hotela v cilistove, asi 50 metrov od vody. Udava silu vetra pre lokalitu Samorin a Cilistov. Vzhladom na to ze vzdialena Cunovska zdrz ma takmer identicke podmienky, udaje z nej su zaujimave aj pre tento spot. Ako funguje stanica: Kazdu pol hodinu pocas dna zasiela nasledovne udaje na domovsku stranku. 1. maximalny naraz vetra v m/s za poslednu pol hodinu 2. priemerna sila metra v m/s za poslednu pol hodinu 3. minimalna sila vetra v m/s za poslednu pol hodinu 4. smer vetra 5. teplota vzduchu Formy poskytovania udajov zo stanice: 1. pristup na domovsku stranku, (meno ,heslo) 2. pravidelne (kazdu pol hodinu) zasielanie mailu s aktualnymi udajmi na zadanu mailovu adresu . Kto ma aktivovanu sluzbu notifikacia mailu na svojom mobile, kazdu polhodinu mu pride aktualna sila vetra vo forme SMS priamo na mobil. Da sa nastavit filter, aby prichadzala SMS, iba ak sila daneho vetra je vacsia ako zadane cislo. Je to vynikajuca vec ak nechcete travit zbytocny cas na Dunaji. Podmienky poskytovania udajov zo stanice: Ročný poplatok na osobu činí 450,- Sk. Ročný znamená pre kalendárny rok.Kto by mal zaujem o poskytovanie tychto udajov, prosim kontaktujte ma na mail matej@freeride.sk . Zdravi Mates Príklad ako vyzera stranka s aktualnymi adajmi:
|
Martin4
27.10.2005 o 10:53 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Doplnam aktualne informacie. Umiestnenie meteostanice v Galerii po diskusii s riaditelom padlo. Ponuknute miesta nevyhovovali z hladiska prudenia vetra a bezpecnosti. Vodohospodarska vystavba Bratislava ponukla umiestnit senzory na Riaditelnu plavebnej komory v Cunove. Vid obrazok. Je to celkom dobra poloha, aj ked dost od ruky. Este zvazujeme umiestnenie na kovovej tyci za hradzou pri Cantine.
|
Martin4
06.10.2005 o 14:38 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Aktualne doplnam informacie, meteostanica sa na strechu galerie nemoze umiestnit. Su ochotni pristupit na to aby sa umiestnila v oplotenom areali za vratnicou. Je to na zvazenie.
|
asthmatic
05.10.2005 o 21:47 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Este ma tak napadlo, ze keby bolo treba zohnat nejake pc alebo komponenty, tak by som to vedel zabezpecit z velkoskladu, pripadne zabezpecit servis okolo toho. Viem ze tam uz ma dnes pristup vela ludi, ale pre istotu ;). Drzim palce aby sa to podarilo.
|
Martin4
05.10.2005 o 14:45 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Dik Tomas, ja som hovoril vcera s p. Zackovou z Danubiany. Je k tomu projektu pozitivne naklonena. Dik za kontrakt na riaditela. Naplanujeme si s nim stretnutie. Vyzera to vyborne!!
|
xpat
05.10.2005 o 09:26 |
RE: Meteo stanica na Dunaji hello guys, umiestnit to v Danubiane je super napad, maju tam internet a p Polakovic-riaditel galerie (0903 705012), predbezne suhlasil s umiestnenim - pokial si instalacia nebude vyzadovat stavebne upravy typu zasekanie kablov a tak. Prosim, zavolajte mu a dohodnite stretnutie. Odkazte sa na Tomasa Salamona - ten sa s nim o tom uz bavil. cau xpat
|
Martin4
03.10.2005 o 13:00 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Asthamtic: dik za info! ano zvazujeme aj umiestnenie meteostanice v areali vodnych sportov v Cunove - najlepsie na streche Galerie moderneho umenia - kde by to ukazovalo celkom realne hodnoty. Najlepsie by sa s nou bolo stretnut. Dik za kontakt.
|
asthmatic
02.10.2005 o 08:40 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Tak ma napadlo, nestalo by za to hodit rec s ludmi z galerie Danubiana, ci by sa to nedalo umiestnit na ich budovu? Je to tam ohradene, strazene a zaroven je to dost vysoko aby sa to nemuselo davat na vysoky stlp. Je tu okrem toho sanca (mala ale predsa), ze by tam mohli mat aj internet. Nemuselo by sa potom nic specialne riesit, server by bol umiestneny v ich budove, pripojeny na ich internet. Ak by sa s nimi dalo rozumne dohodnut, ze by si za to vypytali tolko co by ich to skutocne stalo (elektrina + nejaka drobnost za internet). Na vratnici mi povedali, ze veducu prevadzky je mozne zastihnut na cisle 0903/605 505. Drzim palce aby sa to podarilo, nech je ten zazrak umiestneny kdekolvek :)
|
Meďo
01.10.2005 o 23:53 |
RE: Meteo stanica na Dunaji na zaciatok len skromne (som relativne novy dopisovatel) ale dalo by sa mozna dododnut s arealom vodnych sportov v cunove, ze by sa stoziar umiestnil na ich "uzemi" - streche niektorej budovy a vyhodnocovacie zariadenie do budovy.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou