Diskusia - WINDSURF - Meteo stanica na Dunaji
» i-Riki
30.11.2005 8:24:48 |
Meteo stanica na Dunaji tu je riešenie k tomu aby sme nemuseli hádať či už konečne fúka http://www.wml-weathershop.de/SenderID.php4?0102_Google#
|
Martin4
23.09.2005 o 09:52 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Mafo, VDG = Vodne Dielo Gabcikovo, oni tam maju taku ohradenu modru budu za hradzou pri tom odvodnovacom kanali. Tam by to bolo asi najlepsie umiestnit. Bolo by dobre, keby mal niekto kontakty na VDG, urcite by to islo lahsie...
|
i-Riki
22.09.2005 o 16:12 |
RE: Meteo stanica na Dunaji
|
Yeti
22.09.2005 o 11:03 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Co sa tyka stanice co popisal Riki, mam ju doma uz 3 roky a funguje spolahlivo bez problemov, ma perfektny datovy aj graficky vystup na PC, mam software aj na grafy a statistiky. Problem je iba s meracom zrazok asi po roku a pol prestal ukazovat uhrny , bol zaseknuty od prachu ale myslim ze zrazkove uhrny nie su udaje ktore chceme vidiet online. Problem by mozno bol v dosahu. Mam realne skusenosti, cca do 30-40 m je schopna tieto udaje posielat cez 433MHz pasmo ale s aktualizaciou cca 1min., pri priamom kablovom prepojeni so snimacmi ca 5 sekund, co je mozno zaujimavejsie. Zakladna by sa musela umiestnit v interieri spolu so servrom. Ja skor vidim problem v "data transmitting" akym sposobom by sa to riesilo. Bud mikrowlnka 2.4GHz alebo kablom, preto sa priklanam k rieseniu dohody s SHMU alebo koho su tie budky povodie Dunaja urcite tam maju nejake spojenie. Dolu je link na produkty. Model vyssie od spominaneho ma vyhody: vacsiu pamat na zaznamy (v pripade online ukladania dat na server bezvyznamne), co je zaujimavejsie ma funkciu narazov vetra (zaznam najsil.narazov), a touchscreen obraz(co je tiez zbytocne). Interval záznamu udajov je nastavitelny aj od 1min.po niekolko hod. http://www.heavyweather.info/new_english_uk/index.html Ahojte.
|
mafo
21.09.2005 o 19:37 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Martin jak pises vdg aj ked neviem co to znamena by to bolo dobre mat v ohrade mozno by sa dalo s nimi dohodnut keby mali s meteostanice udaje veter,teplota a tak mozno by si dali aj oni jednu webcameru aby videli ci im niekto nekradne zariadenie nieco jak v banke na letisku proti zlodejom,teroristom chcelo by to zistit kolko ludi je ochotnych prispiet co chodia na duanj pripadne na kralovu
|
Martin4
20.09.2005 o 10:38 |
RE: Meteo stanica na Dunaji To Kaso: anketa je v pravom stlpci dole. Vysledok uvidis ked kliknes na nu. To mafo: ano najvacsi problem su vandali a ine individua. To co navrhujes znie vyborne :)) Len to ze na slovensku ti ludia ukradnu aj kus zeleznej tyce..., tam by musela stat SBSka 24hod. len to by znacne zvysilo prevadzkove naklady:))) Dalsia moznost je to dat do ohradeneho miesta za hradzou (stanica VDG), to by sa trebalo dohodnut s ludmi s VDG. Podla mna je to realne. Tam by musela ist taka 7-10m tyc nech to je az nad urovnou hradze. Je to vsetko vec dohody s VDG.
|
mafo
19.09.2005 o 19:11 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Co sa tika zabezpecenia proti kradezy to je vetsi oriesok ako samotna meteostanica chcelo by to masivny zelezny stlp dobre zabetonovat s pouzitim zeleznych roksorov aby sa nedal beton rozbit a vyvatit samotny stlp nesmie mat ziadne stupacky najlepsie ho omotat od polky hore ostnatim dratom pripadne pripevnit nanho tabulu odkazujucu na shmu a pod.Stlp by mal aspon dva metre od zeme bit zvnutra plny betonu aby sa nedal odrezat s pilkov prip.motorovou karbobruskov.Nepisal by som sem taketo plky ale ludia su velky kumaci co sa tika vymislania jak veci premiestnit ukradnut znicit
|
Kaso
19.09.2005 o 11:14 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Riki, Martin, je to vynikajuca myslienka, mal by som k uvedenemu niekolko poznamok: 1. Vlastna obstaravacia cena ca. 200 - 400 € sa mi vidi dost nizka. Boli by tieto zariadenia schopne dlhodobej a spolahlivej prevadzky ? Prepokladam, ze naklady na montaz (nejaky stoziar, ev. ochrana proti vandalom, software, server atd tu nie su zahrnute). 2. Nebolo by v tejto suvislosti predsa len mozne pouvazovat aj o instalacii WEB kamery (v zavislosti od ceny) 3. Ake by boli prevadzkove naklady takehoto zariadenia (WEB stranka) a finacovanie. 4. Martin4F tu prezentoval anketu. Ake su ohlasy ? Rad si o tom podiskutujem.
|
michi
18.09.2005 o 22:18 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Stanicu Oregon Scientific WMR968 Wireless weather station mám doma na dvore. To len keby ste si ju chceli okuknúť alebo vyskušať.
|
Martin4
18.09.2005 o 15:49 |
RE: Meteo stanica na Dunaji Našiel som obchod v US, kde predavaju Oregon Scientific WMR968 Wireless weather station za $215 + $40 za software. Spolu $255 USD. Co je omnoho vyhodnejsia cena, za taku istu stanicu ako je spomenuta nizsie. Nevyhoda je ze to posielaju iba v ramci US.
|
Martin4
05.09.2005 o 12:30 |
RE: Meteo stanica na Dunaji
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou