Diskusia - WINDSURF - doska
» kajlo1
06.10.2005 9:59:18 |
doska
|
Pablo
06.10.2005 o 09:59 |
RE: doska V zasade plati (na nase podmienky bezneho jazdenia - nejdem tu riesit rozne wave, freestyle a pod.), ze vyber dosky zavisi od kilogramov jazdca a jeho skusenosti. No a samozrejme potom aj od sily vetra (vacsie dosky na vacsich vlnach a v silnom vetre su "podfukovane" zospodu, co nie je velmi komfortne na jazdenie) Zaciatocnik by mal zacat s doskou ktorej vytlak v litroch sa rovna jeho hmotnosti + min. 70l t.j. 80 kg tazky clovek by mal mat cca 150l dosku. Moze si kupit aj s vacsim vytlakom (predavaju sa dosky vyslovene pre beginerov) ale tu bude chciet velmi rychlo predat a kupit si novu, ked sa nauci trochu jazdit (kto na to ma, prosim). Stredne skuseny jazdci tak podla vzorca vytlak=hmotnost surfera + 40l-50l (takato doska je v pohode aj na jazdenie aj sa na nej budu dat lahsie ucit rozne advanced manevre). V silnejsom vetre sa ti potom bude hodit mozno este jedna doska s mensim vytlakom. No a u skusenych jazdcov je to fakt individualne. To, ze niekto na 80 litrovej doske robi rozne vulcany, 360ky, helitacky, ducktacky etc. akoby sa nechumelilo je pre mna stale zahada :-) Takto to vnimam ja zo skusenosti, takze neber to ako "bozsku" pravdu a niekto mozno nebude suhlasit. Ale +- je niekde tam, ako som napisal.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou