Diskusia - WINDSURF - zavzdusnovaci otvor
» kajlo1
11.07.2006 0:27:56 |
zavzdusnovaci otvor caute ludia mozte mi niekto povedat na co je na doskach zavzdusnovaci otvor a aky ma vyznam pouzitie a ulohu, dalej by som scel vediet ze ta skrutka co tam je ci tam musi byt akeho druhu ma byt a aka podlozka musi byt pod nou, diky moc a caute
|
X-speed
11.07.2006 o 00:27 |
RE: zavzdusnovaci otvor
|
Slavmiro
03.07.2006 o 16:55 |
RE: zavzdusnovaci otvor Tie trhlinky nie su az tak dramaticke , skor sa jedna o pory . Tak ci tak urobil som kontrolne vazenie a plavak nevazi viac +/- 100g ako ked bol novy, takze som kludny, ze by to malo vplyv na jeho vlastnosti. Namocena plachta/ slapky/neopren to su navysenia hmotnosti (a predsa sa jazdi)!
|
Wsurfer
30.06.2006 o 16:29 |
RE: zavzdusnovaci otvor No ked uz su trhlinky, tak je po vtakoch. Urcite nie je zmyslom odvzdusnovacieho otvoru aby voda ci vzduch vyvieral kade-tade cez trhliny v trupe, ale naopak aby tvorbe netesnosti zabranil. Aj ked to az v druhom rade. V prvom rade sluzi na vyrovnavanie pretlaku a pozor, a to na to aby sa neoddelilo jadro trupu od vonkajsieho laminatu, cim by stratil plavak pevnost.
|
audino
30.06.2006 o 10:50 |
RE: zavzdusnovaci otvor Však ale tými istými trhlinkami, ktorými plavák tú vodu nasaje by sa mala voda zase pri ohriatí dostať von, nie?
|
Karol
28.06.2006 o 11:53 |
RE: zavzdusnovaci otvor Podla mojich skusenosti ma otvor vyznam najma pri velkolitraznych plavakoch, kde najma vplyvom posobenia rozdielu teplot /na slnku a v chladnej vode/ dochadza k znacnym zmenam tlaku v plavaku. Podtlak moze sposobit natiahnutie maleho mnozstva vody do plavaku existujucimi trhlinkami a ta potom na brehu a na slnku pri uzatvorenom ventile mnohonasobne zvacsi objem a moze sposobit nenapravitelne skody.
|
Slavmiro
23.06.2006 o 14:10 |
RE: zavzdusnovaci otvor Dovolim si doplnit , ze otvoreny zavzdusnovaci otvor sa pouziva aj ked mas dosku dlhsie na priamom slnku , cim sa board prehrieva a vzduch v nom sa roztahuje . Klasicka situacia je, ked ides dlho s doskou na streche auta, bez obalu. Ked sa vraciam uprostred leta z Chorvatska, doska mi priam syci a vyvieraju mi kvapky slanej vody z trhliniek na trupe o ktorych som nemal ani tusaka .. Cize zavzdusnovaci otvor pomaha vyrovnavat tlaky aby sa zbytocne korpus dosky nezatazoval pretlakom..
|
SAKI
23.06.2006 o 13:42 |
RE: zavzdusnovaci otvor Zrejme hovoris o skrutke na "vyrovnavanie tlaku" - ma zmysel napr. pri preprave surfu lietadlom - vtedy treba povolit. Pri surfovani tam musi byt - zatiahnuta a utesnena. Podlozka ak treba tak gumena.
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou