PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - zavzdusnovaci otvor

» Návrat na prehľad tém

» kajlo1   
kajlo1
11.07.2006 0:27:56
zavzdusnovaci otvor

caute ludia mozte mi niekto povedat na co je na doskach zavzdusnovaci otvor a aky ma vyznam pouzitie  a ulohu, dalej by som scel vediet ze ta skrutka co tam je ci tam musi byt akeho druhu ma byt a aka podlozka musi byt pod nou, diky moc a caute

» Pridaj príspevok k téme

X-speed X-speed   11.07.2006 o 00:27

RE: zavzdusnovaci otvor

najviac ti tento otvor sluzi,ak nechas board dlho na slnku a tlak sa ti v nom tak zvysuje,ze by si sa cudoval,skus ho nechat cez obed na slnku a potom ho otvor,pekne ti to uvolni tlak,dokonca to budes aj pocut,videl som pripad ked bol board nechny cely den v chorvatsku na plazi na slnku a cela cast vrchnej paluby plavaku sa vydula a popraskala,cize plavak bol nepouzitelny a oprava stala pekne peniaze,takze tento otvor ma svoje opodstatnenie,najme pri formulach a plavakoch s velkou plochou,ale aj malym boardom robi dobre,ak s nich tento tlak uvolnis,moja fylozofia je plavak z obalu a z garaze na vodu,z vody vysusit,do obalu a do garaze,ale takuto moznost ma len niekto/ako ja :))/takze sa fakt oplati povolit tuto skrutku ak je plavak na slnku,HLAVNE NEZABUDNUT JU DOTIAHNUT AK IDES NA VODU,zbytocne si nales do boardu vodu a potom bude zle,ak by si mal novu formulu za zopar peknych penazi tak by pochopil tu starostlivost:)))ale na peniazoch nezalezi,nase plavaky su ako nase zeny,treba sa o nich starat,hladkat ich a rozmaznavat a oni ti to potom vratia paradnou jazdou:))))
aloha

Slavmiro Slavmiro   03.07.2006 o 16:55

Tie trhlinky nie su az tak dramaticke , skor sa jedna o pory . Tak ci tak urobil som kontrolne vazenie  a plavak nevazi viac +/- 100g ako ked bol novy, takze som kludny, ze by to malo vplyv na jeho vlastnosti. Namocena plachta/ slapky/neopren to su navysenia hmotnosti (a predsa sa jazdi)!

Wsurfer Wsurfer   30.06.2006 o 16:29

No ked uz su trhlinky, tak je po vtakoch. Urcite nie je zmyslom odvzdusnovacieho otvoru aby voda ci vzduch vyvieral kade-tade cez trhliny v trupe, ale naopak aby tvorbe netesnosti zabranil. Aj ked to az v druhom rade. V prvom rade sluzi na vyrovnavanie pretlaku a pozor, a  to na to aby sa neoddelilo jadro trupu od vonkajsieho laminatu, cim by stratil plavak pevnost.

audino audino   30.06.2006 o 10:50

Však ale tými istými trhlinkami, ktorými plavák tú vodu nasaje by sa mala voda zase pri ohriatí dostať von, nie?

Karol Karol   28.06.2006 o 11:53

Podla mojich skusenosti ma otvor vyznam najma pri velkolitraznych plavakoch, kde najma vplyvom posobenia rozdielu teplot /na slnku a v chladnej vode/ dochadza k znacnym zmenam tlaku v plavaku. Podtlak moze sposobit natiahnutie maleho mnozstva vody do plavaku existujucimi trhlinkami a ta potom na brehu a na slnku pri uzatvorenom ventile mnohonasobne zvacsi objem a moze sposobit nenapravitelne skody.       

Slavmiro Slavmiro   23.06.2006 o 14:10

Dovolim si doplnit , ze otvoreny zavzdusnovaci otvor sa pouziva aj ked mas dosku dlhsie na priamom slnku , cim sa board prehrieva a vzduch v nom sa roztahuje . Klasicka situacia je, ked ides dlho s doskou na streche auta, bez obalu. Ked sa vraciam uprostred leta z Chorvatska, doska mi priam syci  a vyvieraju mi kvapky slanej vody z trhliniek  na trupe o ktorych som nemal ani tusaka .. Cize zavzdusnovaci otvor pomaha vyrovnavat tlaky aby sa zbytocne korpus dosky nezatazoval  pretlakom..

SAKI SAKI   23.06.2006 o 13:42

Zrejme hovoris o skrutke na "vyrovnavanie tlaku" - ma zmysel  napr. pri preprave surfu lietadlom - vtedy treba povolit. Pri surfovani tam musi byt - zatiahnuta a utesnena. Podlozka ak treba tak gumena.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou