PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Chorvatsko-Brač-Bol

» Návrat na prehľad tém

» PaliMajy   
PaliMajy
10.07.2006 11:01:20
Chorvatsko-Brač-Bol

Prosim vás bol niekto na Bole? Ake su tam podmienky na surfovanie? 

» Pridaj príspevok k téme

Ďuro Ďuro   10.07.2006 o 11:01

RE: Chorvatsko-Brač-Bol

Tak ako som slubil po navrate pisem nejake info. Na Braci v Bole som stravil jeden tyzden od 1.-8.7. Musim povedat, ze prostredie ma ocarilo, ale popravde asi som tam bol v zlom case, lebo zo siedmich dni som surfoval len jeden!! Bolo strasne horko, ktore sa striedalo s burkami z tepla. Dost brutalne zmeny pocasia a tym padom ziadny vietor. Ale aby som tu nekecal hovadiny. Miesto je na windsurf ako stvorene. Dlha kamienkova plaz ma super pristup do vody. Chybicka krasy je v tom, ze sa tam neda dostat  autom blizko k plazi. Treba si preto uschovat vercajch na plazi v jednej zo styroch pozicovni. Lisia sa cenami a polohou. Surfcentrum, ktore je najblizsie k centru ma najlepsiu polohu, lebo lezi na vybezku kde najlepsie fuka. Negativum je najvyssia cena za uschovnu (okolo 30 Kuna za jednu plachtu a jeden board na jeden den). Ostatne centra su v zatoke, kde logicky menej resp. vobec nefuka a chvilu teda trva, kym sa clovek dostane k vetru. Uschovne tu klesa az na 20 Kuna za jeden board a jednu plachtu na den. Vacsinou tu fuka maestral od 13:00 do 17:00 a potom vecer a v noci nastupuje Bora. Verim tomu, ze ak tam niekto ide na predpoved, da sa perfekte posurfovat. Inak voda je tam uzasne cista a zazemie je ako stvorene pre surfistov. Bary, hudba proste party.         

Švejo Švejo   03.07.2006 o 17:50

Momentalne som bez surfu a 26.8. idem do Peljesacu. Neviete kolko tam stoji pozicovna?

lapi lapi   20.06.2006 o 10:34

Bol som na obidvoch spotach. Fuka rovnako, mozno na Pelesaci o 1% viac. Bol je podstatne drahsi. Surfy a plachty  som drzal na ZOO station - najlepsie mesto kvoli vetru - hned od brehu. Bol je vhodnejsi na rodinu dovolenku aj zo surfom, Pelesac skor na surfovanie bez manzelki:-))).

Karol Karol   16.06.2006 o 16:17

Surfoval som na oboch spotoch, jednoznacne Bol mal lepsie veterne podmienky a aj v lete tu vyuzijes dost casto aj mensie plachty /5m2 a menej/.  Zasadny rozdiel je v cenach, Bol je o triedu drahsi a aj dost preplneny . Za najvacsi problem povazujem vsak pre surfera na Bole pristup k vode. Pokial sa nepodari zohnat ubytovanie v tych niekolkych apartmanoch blizko mora, z mesta je to na plaze dost daleko na nosenie plavaka a plachiet, parkoviska pri plazach su platene a preplnene. Navyse z nich je este k vode dost daleko. Jedinym rozumnym riesenim su platene storage v surf pozicovniach na plazi a tieto su dost preplnene . Najma v tie, ktore su na najlepsom vetre /napr.ZOO/ a ked zacne fukat vypukne chaos . Na druhej strane v lete hodnoteny ako najlepsi spot Chorvatska, co sa tyka vetra.           

i-Riki i-Riki   16.06.2006 o 07:36

V podstate sa da so Slavmirom suhlasit, akurat by som len tolko dodal ze Peljesac(Viganj) ja statisticky lepsie na tom ako Brac(Bol). No ale statistika je jedna vec ale vsetko je stasti. A clovek to musi brat tak ze predovsetkym tam ide na dovolenku, venovat sa rodine a nie len na samotnu surfovacku a potom je vsetko v poriadku. Ale na Chorvatsko plati ze v dovolenkovom obdibi  si treba zobrat aj velke vecicky a potom si clovek aj zajazdi. Tu je odkaz na najznamejsie surf spoty Chorvatska http://www.croatia-beaches.com/windsurfing/windsurfing_beach_croatia.htm . Slavmiro si dal otazku preco Peljesac je tak oblubeny, v podstate dal aj odpoved na to ale podla mojho nazoru na Braci je pekne ale na Peljesaci este krajsie. 

Ďuro Ďuro   15.06.2006 o 09:45

O dva týždne sa tam chystám.  Potom ti porozprávam

Slavmiro Slavmiro   14.06.2006 o 13:24

Na Bole su IMHO najlepsie podmienky na surfovanie v ramci HR  (jazdil sa tam aj PWA). Tuto 5km uzinu medzi ostrovmi Hvar a Brac mozno povazovat za slusne more , bol som tam. Peljesac poznam len s fotografii a zda sa mi to tam uzke  (2 km), nieco ako v Brne na Vranovskej priehrade. Od toho mam snad aj na Kralovej vacsi pocit volnosti a nie som ohrozovany lodnou premavkou.
Natiska sa otazka preco je Peljesac tak oblubeny? Podla mna preto, lebo je lacnejsi, je lepsie dostupny (poloostrov i ked dalej) a ma asi vyzsiu kapacitu a moznosti ubytovania. BOL = luxusne turisticke stredisko na ostrove, plne turistov  hlavne koli Zlatnemu ratu - kamienkovemu vybezku do mora. Ceny sa pohybuju od 100 do 200 EUR/noc za apartman pre 4 osoby, ktorych je tam malo (regulovana vystavba). Su tam aj hotely, kategorie ****, s cenami okolo 200EUR pre 4-celnnu rodinu, to je mimo moj rozpocet . Pritom pevnina (Makarska riviera) je v cenach od cca 30 do 60 EUR.
Na Bole je minimalne jeden kemp, ale to nie je podla mojich predstav dovolenka . Je to dilema , tento rok sa chystam znova na Makarsku s cielom navstivit Bol autom hned od rana a pokusit sa zabookovat na druhu polovicu  dovolenky alebo buduci rok nieco tam , ale skor niekam nad Bol v obci Murvica . Bol je navyse mooc rusny a je tam tlacenica  na plazi/vode. Bohuzial na nete o Murvici nie je dokopy ziadna ponuka...  Nema niekto ubytovaci kontakt na Murvicu?

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou