PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - biograd na morom

» Návrat na prehľad tém

» kajlo1   
kajlo1
18.06.2006 20:51:14
biograd na morom

caute ludia chcel by som sa vas opytat ci ste boli uz niekdo va Chorvatsku v casti Biograd na morom , ak hej prosim vas poradte mi dake miesta na dobre surfovanie a tiez vas prosim ak ste tam dakdo bol, ake  mate skusenosti s windsurfom v danej lokalite. diky moc

» Pridaj príspevok k téme

Beldi Beldi   18.06.2006 o 20:51

RE: biograd na morom

Bol som pred vlani v mestečku Filip a Jakov, ktoré je asi 3 km severne o Biogradu. Videl so surfovať borca na severnej časti Biogradu, ale fajn prístup do mora je v  kempe vo Filipe. Je tam vysypaná pláž s metrovou vodou a perfektne tam fučal Mistrál. Požičovne nie sú. prikladám fotky, na ktorých je trochu vidieť pobrežie.

Čildo Čildo   17.06.2006 o 01:46

Slavomiro, tento raz nebudem s tebou suhlasiť, ja som bol asi 3 x severnejšie od Biogradu a to v lokalite Turanj a Svätý Petar a poviem ti zajazdil som si lepšie ako na Pelješaci. Z 15 dní som jazdil viac ako 50 % a to plachtu 6.5 a 5,4. Nie je tam žiadne požičovňa, preto doporučujem vlastný "cajch" a viem, že tuto lokalitu navševuje alebo navštevoval aj Juraj Sitar a bol spokojný. Dovolenku mám aj zdokumentovanú na videu a ešte raz hovorím bol som spokojný.

kajlo1 kajlo1   16.06.2006 o 20:42

cau ti cestovatel scel som sa ta estte opitat ci a tam daju pozicat veci a ci neveis kolko to stojii ci si mam  vercajch trepat s domu

Slavmiro Slavmiro   16.06.2006 o 14:36

Zdar!
Uz si pripadam pomaly ako chrobak truhlik, vsade bol, vsetko videl.  Ale pravda je, ze som od Biogradu bol ubytovany 7 km, v obci Pakostane . Biograd je na surfovanie (ne)vhodny ako skoro cele pobrezie  na Jadrane, t.j. statisticky fukne tak 2-3x za 14 dni na plachtu velkosti 6-7 qm a mozno raz masaker  v podobe Bory na 5ky. Biograd sice lezi medzi pevninou a ostrovom Pasman, ale dyza nafunguje , kedze ostrov je rovnobezny s pobrezim. Navyse je v Biograde pristav, cize je tam plavebny ruch.  http://www.chorvatsko.cz/svdal/biograd.html .
Ale kusok juznejsie konci ostrov Pasman a tam je mozno trocha viac prievanu , konkretne na urovni strediska Crvena Luka. http://www.chorvatsko.cz/svdal/crvena.html Je tam dokonca aj jachtarska a surf zakladna, v r. 2003, ked som tam bol tak s obstaroznym matrosom. Pristupna je tato surf base len pre clenov clubu Mediterranee, takze sa tam autom nedostanes, len po vode. Ale ak fuka, stoji za to si spestrit sklzy ked to natres nemcurom na surfikoch s kylom.  
Celkovo vsak nemozno nedoporucit tuto lokalitu, Jadran je Jadran , vzdy sa da zasnorchlovat a pod. Navyse nedaleko (6 km) je Vranske jazero, takze ak by bolo more z nejakych pricin nejazditelne  (burka + velky cajch), mozes si skusit zajazdit na jazere.
Jedine co by mne prekazalo je to ze z Biogradu nie je vyhlad na "nekonecne" more  a aj preto som isiel do obce Pakostane, kde je relativne vacsi klud a vyhlad donekonecna. Doporucujem Ti prenajat si cln s motorom a spravit si vylet vo vlastnej rezii na neobyvane ostrovy oproti obce Pakostane, kde sa mozes zahrat na Robinsona . Z pakostanskej plaze sa na ostrovy da dokonca preplavat s pomocou plutiev/boardu...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou