PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Chorvatske big days

» Návrat na prehľad tém

» Slavmiro   
Slavmiro
11.09.2006 15:13:05
Chorvatske big days

Reagujem na odkazy z hlavnej stranky odkazovaca a presuvam temu sem.  Priatelia, mozno hovorit ciastocne o Vasom stasti ze ste si pojazdili v HR , ale je to samozrejme podmienene aj velkym cajchom.
Okolie Omisu poznam a prefukuje tam cez horsky masiv (nasuva sa vzduch na pevninu). Do HR chodim koli rodine a moru (snorchel) a Omis sa nam na tento ucel nepaci , Peljesac je daleko , Brac je drahy . WS by som tam chcel mat aspon ako sekundarnu zabavu. Mne bohuzial tento rok nefuklo ani jedno Yugo alebo Bora . Maestral nie je vietor pre 80kg chlapa na malej doske s najvacsou plachtou 6.5qm.  Silnejsi vietor ako 5 m/s som nezazil a to som bol aj na Bole pocas termiky. Tam si to uzivali mladenci <70kg s plachtami >7qm  alebo muzi s FW aj to s tazkostami. Diktovali tam vsak jednoznacne KITeri . Tri tyzdne vsak niekto tu poznamenal ze bol tyzden na Bole a nepojazdil si.
Tak nejak to je na Peljesaci (ako som pocul), da sa sice jazdit trebars tyzden-dva vkuse, ale treba mat big vybavu, najlepsie FW. Ale funboard je asi predsa len viac FUN.   Termin dovolenky v HR som mal navyse v case dlhodobej tlak.vyse nad Europu, ked pevninske teploty lamali rekordy.
Je pekny pocit sklzovat v cistom mori , ale ako sledujem fotografie, tak sa sklzovalo v drvivej vacsine na velkych doskach s plachtami >7qm. Nemam vo vybave ani jedno, ani druhe . Uvazujem ci ist do tychto size, ale vychadza mi to skusit nieco nove a ist do KITe
Moje Big day tohto leta boli zatial 15.6.-16.6. ked fukal Severak a my sme na Kralovej jazdili male dosky a plachty 4.7-5.0-6.5.
Beriem teda s osobnou rezervou vsetky spravy o uspesnych vypravach a berte s rezervou tento moj subjektivny nazor . Na niektore veci som nedorastol a niektore som asi prerastol.  Aloha!

» Pridaj príspevok k téme

šéf šéf   11.09.2006 o 15:13

RE: Chorvatske big days

tak upresním, boli sme šiesti 2Xkúpeľňa 3Xspálňa 1Xzariadená kuchyňa a veľká terasa s výhľadom na more cca 200m od pláže=50€ za celý ap.noc. Takže sorry opravujem 8,33€ za os a noc/aj ja som sa čudoval/ 

Milan Milan   09.09.2006 o 08:34

To šéf: V tej cene toho luxusného apartmánu si nepochybne zabudol jednu nulu. Alebo ste v ňom bývali dvanásti? ;-)

šéf šéf   08.09.2006 o 17:26

ahoj surfsti

v utorok 5.9. som sa vratil z ostrova Brac mestecko Bol a fukalo od cca 15.00hod pravidelne kazdy den Mistral a slniecko. Jeden den som si dokonca netrufol ani na vodu, bolo to hrozne rychle. Jazdil som 5,9 a 130l. Every day. Luxusny apartman s TV a klimou ma stal 8€  noc s vyhladom na more.  O rok sa tam o takom case urcite vratim, vrelo odporucam vsetkym winfans

maty maty   29.08.2006 o 16:25

Suhlasim s tym ze v Chorvatsku je to o vacsich plachtach aj ked,aj s mojou 6.4 m sa dalo nieco zajazdit...aj ked plavak som skor vyuzival na robenie blbosti,kedze mam starsi... Napriek tomu som mal 2 uzasne Big days,ked to naozaj frcalo. Takze mozno som mal iba stasie,ale moja prva skusenost z jazdenim v Chorvatsku nebola zla Takze odporucam vyskusat a utvorit si svoj nazor...aloha

i-Riki i-Riki   13.08.2006 o 19:44

Vsetko zavisi od stastia na vietor minuli rok som ho na Peljesaci Kuciste kemp Perna namal, ale aj vtedy sa vo Viganji jazdilo a tak som dal este jednu sancu Peljesacu Viganj, a som spokojny, Dva tyzdne z toho prvy tyzedn by sa dalo kazdy den len som bol na dovolenke s rodinou a treba si aj oddychnut aby si to clovek uzival. Druhy tyzden 3 dni. Poznamenal by som ze nie je jedno kde sa surfuje aj v ramci lokality, totiz stava sa ze vo Viganji sa jazdi na Majestral a v Kuciste na Jugo a pritom tieto strediska su vzdialene asi 2 km. , dalej napr. vo Viganji na Jugo sa najlesie jazdi od prveho cipu pri kepe Antony Boy do polovice od druheho cipu kemp maestral a je to asi 500 m pas ostatok iba velke veci . Na Maestral sa zas jazdi pri drohom cipe najlepsie okolo kempu Plaza.

Ďuro Ďuro   07.08.2006 o 13:34

Slavmiro, ja som ten, co pisal, ze som bol tyzden na Brac/Bol a nefukalo. Musim ale poznamenat, ze ten tyzden (1-8 jula) musela byt najaka zmena klimy, lebo jeden den prsalo a na druhy bolo zase neznesitelne horko. Ja som pojazdil len jeden den na 6.3/135l (mam 86 kil). Ostatne dni mi to nestalo ani za vytiahnutie veci z koje. Ja som na SK odkazany na vacsie veci. Neviem, ci je to v technike jazdy alebo co, ale aj ten vikend pred dvomi tyzdnami som jazdil 7.5 plachtu ked ostatni mali male veci.

Inak aby som vas trochu nadchol: Treba si precitat najnovsi Surf, kde testovali specialne vytvorene plachty velkosti 7.5, s ktorymi by sa dalo sklzovat uz pri slabom vetre (kde treba 9-10 qm), ale na druhej strane by boli stabilne aj v silnejsich vetroch. Podarilo sa im to, a je to fakt zaujimave citanie.

Cafte     

Karol Karol   06.08.2006 o 22:35

Jul a august je v Chorvatsku vzdy loteria, aspon co sa tyka vetra. Testoval som to viac rokov a da sa to tolerovat len pokial sa jedna o rodinnu dovolenku s mensimi detmi. Deti  vsak rychlo odrastu a potom stacia dve bezveterne dovolenky vo Viganji ci Bole a stacilo. V lete v cenovej kategorii a vzdialenosti ako je Chorvatsko existuje v Europe podla mna len jedna lokalita s takmer 100 % istotou vetra kazdy den na mensi vercajk - Lago di Garda. V pekne dni sa jazdi  v Rive a Torbole /rano a poobede 6,5m2/, ak vecer zaprsi /ale nielen vtedy/, rozhodne treba zbehnut rano do Malcesine s 5 ci 4m2 plachou. Je to 12 km z Torbole, kde je viac celkom slusnych campov .  V podstate kazdy den zafunguje jedno ci druhe, casto aj oboje. Rodina si vsak v jazere vela nezaplava, je casto dost studene.         

PaliMajy PaliMajy   06.08.2006 o 17:47

Ked ma niekto 80 kil a fúka mu na 5,5 plachtu a má asi 90 l plavák nemože sa porovnávať s niekim kto má 120 kíl a v tom istom vetre jazdí na večšej výbave. Ked som bol ja na Bole so 5-6 dni fúkalo pre 80 kiloveho chlapa na 5,5-5 plachtu. A potom ked slabšie fúka ten kto má malú výbavu moze len so závisťou pozerať na tých ktorý majú velke plachty a plaváky a celý čas sklzujú. 

nonick nonick   05.08.2006 o 08:31

Plne súhlasím s názorom Slavmira. V Chorvatsku som bol len raz a stačilo. Ak v lete surfovať na mori a zažiť skoro každý deň big days tak potom najbližšie s najväčšou istotou silného vetra, čistej vody a príjemnej teploty mi vždy vychádzali grécke ostrovi v pásme Meltemi - Kos, Rhodos, Karpathos, Naxos. Big day tiež podľa mňa neznamená big výbava. Big day pre našinca by malo znamenať jazdenie s plachtou 5,5 metra a menej a s plavákom s objemom okolo váhy jazdca.

Jelo Jelo   03.08.2006 o 19:46

Musim skutocne povedat ze jul na Peljesaci bol super.Zo 14 dni mi 2 nefukali resp.setril som sa na lepsie dni a dal som prednost pozriet si mesto Mostar (odporucam) alebo Dubrovnik nakolko to nie je od Peljesacu daleko.Je fakt a to suhlasim ze mam 71 kg doska cca 140 l takze pre mna nebol problem sa dostat do sklzu ale videl som aj big boys a neslo im to urcite zle!!!
V nedelu myslim to bolo 30.7. som bol so svagrom na Kralovej a tam som sa hned zobudil!!! Tam by mi ani 40 kg nestacilo pri 10 plachte dostat sa do sklzu!!! Nuz zlate nase slovensko!!! Ale ako hovorim "lepsie ako dratom do oka" vazme si aspon co mame na slovensku.
majte sa hosi.
jelo.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou