PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Chorvatske big days

» Návrat na prehľad tém

» Slavmiro   
Slavmiro
11.09.2006 15:13:05
Chorvatske big days

Reagujem na odkazy z hlavnej stranky odkazovaca a presuvam temu sem.  Priatelia, mozno hovorit ciastocne o Vasom stasti ze ste si pojazdili v HR , ale je to samozrejme podmienene aj velkym cajchom.
Okolie Omisu poznam a prefukuje tam cez horsky masiv (nasuva sa vzduch na pevninu). Do HR chodim koli rodine a moru (snorchel) a Omis sa nam na tento ucel nepaci , Peljesac je daleko , Brac je drahy . WS by som tam chcel mat aspon ako sekundarnu zabavu. Mne bohuzial tento rok nefuklo ani jedno Yugo alebo Bora . Maestral nie je vietor pre 80kg chlapa na malej doske s najvacsou plachtou 6.5qm.  Silnejsi vietor ako 5 m/s som nezazil a to som bol aj na Bole pocas termiky. Tam si to uzivali mladenci <70kg s plachtami >7qm  alebo muzi s FW aj to s tazkostami. Diktovali tam vsak jednoznacne KITeri . Tri tyzdne vsak niekto tu poznamenal ze bol tyzden na Bole a nepojazdil si.
Tak nejak to je na Peljesaci (ako som pocul), da sa sice jazdit trebars tyzden-dva vkuse, ale treba mat big vybavu, najlepsie FW. Ale funboard je asi predsa len viac FUN.   Termin dovolenky v HR som mal navyse v case dlhodobej tlak.vyse nad Europu, ked pevninske teploty lamali rekordy.
Je pekny pocit sklzovat v cistom mori , ale ako sledujem fotografie, tak sa sklzovalo v drvivej vacsine na velkych doskach s plachtami >7qm. Nemam vo vybave ani jedno, ani druhe . Uvazujem ci ist do tychto size, ale vychadza mi to skusit nieco nove a ist do KITe
Moje Big day tohto leta boli zatial 15.6.-16.6. ked fukal Severak a my sme na Kralovej jazdili male dosky a plachty 4.7-5.0-6.5.
Beriem teda s osobnou rezervou vsetky spravy o uspesnych vypravach a berte s rezervou tento moj subjektivny nazor . Na niektore veci som nedorastol a niektore som asi prerastol.  Aloha!

» Pridaj príspevok k téme

Pablo Pablo   03.08.2006 o 17:00

RE: Chorvatske big days

Ja teda neviem, ale Peljesac bol pocas dvoch tyzdnov v strede jula uplne v pohode. Jazdilo sa v sklze v kuse od pol jednej do siedmej vecera. Vacsinou mensie plachty. Ja som jazdil so 6.5 ale to mam cez 90kg. Takychto dni som tam zazil 3 z 5, zvysne dva pohodka na 8.2. Kamarat bol tyzden predomnou a bolo to velmi podobne.

Pocul som uz aj ludi, ktorym na Peljesaci boli a nefuklo im 10 dni, ale zda sa mi, ze v lete je to v HR asi jednina akataka ista destinacia {spolu s Bolom} na vietor. Pruser je, ze je to tak v prdeli daleko. Ale ked dostavaju dialnicu az dole, tak sa to da spravit pod 10 hodin.

Slavmiro Slavmiro   03.08.2006 o 14:22

Matros s rozmermi 9,5qm140l som snad na vlastne oci este nevidel zblizka!  -nepocitam FW. Ale jasne, je fajn si sklzovat aspon takto, mozem len zavidet.  Z toho prameni moje zatrpknutie na tohtorocne chorvatske surfovanie  v obdobi 17.-30.6.2006, vlacil som tam cajch skoro zbytocne. Aj preto uvazujem o KITe, ktory mozno bude pouzitelny aj na snehovej pokryvke v zime.

Vlasto Vlasto   03.08.2006 o 13:46

Ak sa na to pozeráte očami celej rodiny tak to nie je až také zlé. Napr. posledné 2 júlové týždne sme jazdili na na Pelješaci s 9,5 qm plachtami a 140 l doskami každý deň min. dve hoďky v sklze a pritom aj ostatný členovia rodiny sa zabávali.

mafo mafo   03.08.2006 o 12:28

Presne tak neny na mali plavak a plachtu isť na more s obrima plavakmi a plachtami neny ono keby niekto napisal že jazdil na spominanych lokalitach na 80L plavaku a 4-5m plachte to by stalo zato pisať o tom.

michi michi   03.08.2006 o 09:00

Sám by som to lepšie nenapísal!!! Ale na druhej strane príspevky o "big days" na 7,5 a pontónoch od nadšencov WS ma vždy pobavia.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou