Diskusia - WINDSURF - Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka
» Wsurfer
07.09.2006 21:03:59 |
Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka V tieto augustové dni prechádza Slovenskom teplé južné prúdenie. Existuje tu na fóre dosť surfistov ktorí, kedykoľvek sú správne podmienky, vyrážajú na vodu surfovať. V princípe správna činnosť, ale prezraďte mi ako to robíte? Nemáte záväzky? Nemusíte dostať dovolenku od zamestnávateľa? A nemusíte si ju pýtať dlhšie dopredu ako 2-3 dni (vzhľadom na spoľahlivosť poveternostných predpovedí)? Naviac niekedy mám pocit že niektorí surfisti sú na vode viac dní ako povoľuje zákonník práce dní dovolenky. Predsa nie všetci sú študenti, alebo freelanceri (živnostníci), ktorí jediní si to môžu dovoliť a u ktorých to chápem (nebudem menovať, oslovení sa spoznajú). Ale čo tí ostatní, regulérni zamestnanci, ako to robíte? Ako sa dokážete uvoľniť zo zamestnania v ten správny čas? Ja napríklad som z týchto troch sľubných dní streda, štvrtok, piatok si vymohol u zamestnávateľa jeden voľný deň, ale niektorí presurfujú určite všetky tri, či Dunajčania alebo Kráľovčania (opäť nebudem menovať). Tak ako je to?
|
Milan
07.09.2006 o 21:03 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Tak len na ilustráciu, že ani tí freelanceri to nemajú vždy ľahké: Makal som dnes ako 4 šróby od skorého rána, urobil som roboty za dva dni, aby som mohol zajtra vyraziť na vodu. Ale robotnícka trieda dokončujúca našu terasu, ktorá mala byť dnes hotová, si časť roboty odložila na zajtra, takže môžem ísť do a nie na vodu.
|
Slavmiro
28.08.2006 o 10:05 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Doplnujuce info: sused, chalan cca 27.r pracuje od 18r. v silovych zlozkach , momentalne je u MP a ma 44 dni dovolenky + 8 dni tzv. "policajnej" dovolenky . Takze si treba vediet vybrat zamestnavatela... Na margo uvah, ze je dobre hodit sa na zivnost -toto prinasa jednu nevyhodu, mne ako zamestnancovi bezi plny plat pocas vsetkych tych dni volna a to je dost dobry pocit, surfovat a zarabat.
|
Wsurfer
21.08.2006 o 13:19 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka to: Pablo, Ignac, cooler, ja nikomu nevyčítam že môžu ísť surfovať keď sú vhodné podmienky, ja sa pýtam ako sa dá dosiahnuť taký stav. Jediný kto odpovedal k veci bol Slavmiro, aj keď 30 dní dovolenky -chcem mať takého zamestnávateľa, nehovoriac o tých ďalších dňoch k dobru. U mňa to nejde tak jednoducho.
|
Pablo
21.08.2006 o 12:11 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Wsurfer, ty mas nejaku vaznu traumu asi - najskor sprdnes vsetkych, ze deru finy o dno, potom za to, ze mozu surfovat cez pracovne dni. Trosku pozitivizmu, chlape. Ja som tiez zamestnanec a posledne dva tyzdne som zdrhal z roboty o stvrtej - pol piatej asi tri krat, s vycitkami, ze co ked ma bude potrebovat sef a na druhej strane ze idem zlym prikladom podriadenym. Nakoniec som vzdy dosiel uz ked vietor opadol a ani som si nezajazdil. A co? Tesim sa, ze to vyslo aspon vcera a dobre sme si zajazdili pred burkou a z toho mam dobry pocit na najblizsie tri dni. Holt, nenarodili sme sa na Maui, ani v Dahabe, tak si si asi mal vybrat radsej tenis alebo volejbal :-). Je to otazka priorit a pokial mas pocit, ze ti praca brani surfovat, ked chces, tak je nacase ju zmenit alebo start your own job.
|
Slavmiro
21.08.2006 o 11:02 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Som zamestnance a prezradim Ti moje tajomstvo uspechu :
|
cooler
21.08.2006 o 00:42 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka čo koho do toho, podobne aj s tvojím druhým príspevkom ohľadne fina=hlbkomer. Čo Ťa trápia cudzie finy resp. zdrhačky z práce.
|
Maxx
20.08.2006 o 21:05 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Nuž ja som zivnostník a je to tiež tažké.Teraz v lete mám najviac práce a tento týždeň som dokonca nestíhal.Ale tažko sa dá pracovať keď fúka,lebo som z toho nervózny.Nakoniec aj tak podlahnem a idem na vodu. Dobrý vietor je na nezaplatenie. Hlavne keď sa po ňom naháňam a neúspešne.Tento týždeň to vyšlo.....
|
Ignác
20.08.2006 o 19:35 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka
|
michi
20.08.2006 o 18:03 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Mal si sa lepšie učiť...!
|
Martin4
20.08.2006 o 10:38 |
RE: Možnosť ísť surfovať vtedy keď fúka Tu plati jedno: treba byt radsej zamestnavatelom ako zamestnancom. Alebo robit v takej firme kde to ciastocne toleruju kedze prihliadaju na sportove vyzitie svojich zamestnancov (moj pripad:-))
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou