PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Je oprava sťažňa možná?

» Návrat na prehľad tém

» Obi   
Obi
17.09.2006 17:40:01
Je oprava sťažňa možná?

Ahoj,

rad by som sa opytal, ci je mozne opravovat stažne? Mam arrows 460 55%C. Pri dotahovani plachty na stazen cez predlzovak mi stazen praskol/zlomil sa v spoji jeho vrchnej casti pozdlzne cca 8-10 cm. Neviete mi prosim poradit, co s tym? Ci je to na vyhodenie, alebo sa s tym da este nieco spravit?

Alebo, ci niekto obrovskou nahodov nema tu vrchnu cast na predaj?

Vopred dakujem za vsetky pripomienky, rady a navrhy http://www.windsurf.sk/images/smile/56.gif
http://www.windsurf.sk/images/smile/56.gif

» Pridaj príspevok k téme

Karol Karol   17.09.2006 o 17:40

RE: Je oprava sťažňa možná?

Zmeral som to, je to o cca 5 mm vacsii otvor, sorry.

Štulo Štulo   13.09.2006 o 19:00

podľa foto je to v pohode opraviteľné. Ak s tým nemáš skúsenosti je ti zbytočné skúmať čo je roving... Treba to dať opraviť niekomu kto sa s tým zaoberá.
Ak by sa ti chcelo trepať do Brezna, mám kompozit. výrobu a potrebný mat. sa v dielni nájde. Tel mám v profile. čau

Obi Obi   13.09.2006 o 18:13

V prvom rade akujem za vsetky rady. Pokusim sa pripojit aj foto pre lepsiu predstavu. Este by som sa vsak rad opytal, co to je roving, pripadne karbonova pancucha a kde by som to mohol zohnat? Este raz dakujem za vsetky prispevky!

To Karol: Meral som ho a vonkajsi priemer mi vychadza na 4 cm, vnutorny na 3.8 cm. Ak by to sedelo, ta by to bolo uple super http://www.windsurf.sk/images/smile/3.gif

RE: Je oprava sťažňa možná?   RE: Je oprava sťažňa možná?  

Karol Karol   13.09.2006 o 13:50

Cau, mozno taky kus, co hladas /arrows 460, 55%/, len ci bude sediet priemer spoja, lebo je to uz historicky kus. Zlomil sa mi spodok pri rahne. Napis rozmer, zmeram.  

robiak robiak   13.09.2006 o 09:45

su minimalne 3 riesenia

1.vysustruzit na to kovovy kruzok,

2.omotat to rovingom,na zaciatku hrubsie a smerom k topu do stratena.

3.rezat z  neho po cca 5 milimetroch,pokym sa da este na doraz spojit a pre istotu este omotat rovingom(najlepsie rovingom z kevlaru ,karbonu ,skla,vkrajnom pripade primerane hrubym spagatom z umelych vlakien.

4.za nizsiu cenu ho odkupim.

prajem vela stastia a trpezlivosti s opravou

Štulo Štulo   13.09.2006 o 07:53

škoda že si nedal aj foto.
Ak sa jedná o pozdĺžnu prasklinu, myslím že by bolo možné ešte sťažeň opraviť, pretože podľa všetkého nosné pozdĺžne vlákna ostali relatívne neporušené.
A sice buď karbonovou pančuchou takého priemeru, aby boli vlákna 45 stupňov k osi alebo klasickou karb. tkaninou rezanou tiež na 45 st. Povrch prebrúsiť, epoxid asi klasika 285 s dlhým tužidlom, zatiahnuť polyetylénovou páskou.
IMCS by sa tým nemalo veľmi zmeniť (ak tá prasklina nieje dlhá meter)
S takým stožiarom by som však jazdil zo zvláštnym pocitom okolo análneho otvoru hlavne na mori ďalej od brehu. Keďže je to 460 , bude to do plachty okolo 6,5m, čo nie sú nejaké brutál podmienky.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou