Diskusia - WINDSURF - new plavak
» hubertus88
18.06.2007 15:04:23 |
new plavak Zdravim,
|
Pablo
18.06.2007 o 15:04 |
RE: new plavak Este je otazka sa ponuka, ci novy alebo jazdeny material. Tych 120l sa aj mne zda pre teba idealne, aj ked prve dni mozno budes padat trosku viacej (ale to je naoyaj otazka navyku, ktora sa da zvladnut rychlo) Nieco mi hovori, ze so 75kg vahy ale pri 120l doske neostanes, a ak budes napredovat, o 2-3 roky budes pokukovat po niecom mensom. Takze v tom pripade by som mozno kupil nejaky 3roky stary secondehandovy model, idealne freeride. Co sa tyka znaciek, tak si myslim, ze pokial nie si profik, tak ten rozdiel u standardnych vyrobcov nejak vyrazne nepocitis. Na take entry alebo mid level je dobry F2 - mozno nie je az taky dobry ako JP, Fanatik... ale ceny ma priaznivejsie. Jaaj, a teraz sa vsetci chlapci co nakupili v Auparku Hornety do mna pustia :)))
|
Wsurfer
13.06.2007 o 14:32 |
RE: new plavak JP X-cite Ride su dlhodobym hitom a v testoch renomovanych casopisov vzdy mavaju dobre hodnotenia. Sam som ho testoval v aprili na Neusiedli (130) a tusim som si zajazdil aj na 120 vo februari v Dahabe Tam som jazdil aj JP SuperSport 126 a ten ma prilis neoslovil. Fanatic Eagle som nejazdil ale testoval som (a kupil) Fanatic Shark. X-cite ride je trochu nervoznejsi alebo ak chces agilnejsi. Shark ma vacsiu smerovu stabilitu. Oproti Eaglu je vsak viac ako 10 cm dlhsi, takze je mozne ze Eagle sa skor blizi k tomu X-cite ridu. V posledom cisle Boards vsak Fanatic nedostal dobre hodnotenie, iba priemerne, JP tradicne lepsie.
|
hubertus88
13.06.2007 o 11:24 |
RE: new plavak
|
Wsurfer
13.06.2007 o 09:56 |
RE: new plavak Ja poznam JP, F2 a Fanatic (vsetky tieto znacky som mal/mam). Dnes tie rozdiely nie su az take velke aj ked su zistitelne. Co sa trvanlivosti JP tyka, je to fama. Ziaden plavak sucasnej konstrukcie nevydrzi opakovane narazy stazna na spicku. Ina poznamka: Mistral nie je jedina znacka ktora robi kratke a siroke plavaky, to je vseobecny trend, take dosky robia teraz vsetci. Ked pred 5-10 rokmi boli plavaky niekde medzi 275-300 cm, dnes su bezne 230-260 cm, niektore znacky dokonca aj menej. kratka dlzka podporuje manevrovatelnost a nastup do sklzu, avsak su citlivejsie na ovladanie a maju horsiu stupavost ked nie su v sklzovom rezime a pre zaciatocnika menej vhodne. Ak prechadzas teda z 160L plavaka na mensi, mal by si zvolit plavak ktory nema menej ako 250 cm (konzervativne), inak budes mat problemy pri prechode do sklzu a s prilisnym vyostrovanim proti vetru.
|
PaliMajy
12.06.2007 o 18:13 |
RE: new plavak No tak ono všetky dole spomenuté značky sú kvalitatívne dobre...
|
hubertus88
12.06.2007 o 17:31 |
|
PaliMajy
12.06.2007 o 16:38 |
RE: new plavak V profile má napísané skúsenosť 6). To znamená: - 6. začiatok zvládania halsy, vodného štartu a silnejšieho vetra
|
hubertus88
12.06.2007 o 16:29 |
|
Wsurfer
12.06.2007 o 13:42 |
RE: new plavak amigo, tvoja rada je dost od veci, resp. velmi optimisticka. Ak niekto napise ze jazdi 160L a to este so stredovou plutvou, nie je velka sanca ze ovlada techniky na ktore sa pytas. Pochybujem ze pouziva vobec putka. Naviac pri palete plachiet ktore udava. Este s tou sedmickou sa dostane do sklzu, alebo aspon polosklzu ale s tymi ostatnymi pri tom plavaku co ma a v slovenskych podmienkach, no neviem, neviem. Ale mozno ho podcenujem. Hubertus, chyba mi este vyjadrenie ako dlho jazdis (kolko rokov), to by diskusiu posunulo dalej.
|
hubertus88
11.06.2007 o 22:21 |
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou