PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - trapéz

» Návrat na prehľad tém

» Impreza1412   
Impreza1412
03.09.2007 11:49:15
trapéz

Hello
mám taký problém nejako mi to stále nejde s tým trapézom, resp. ide ale ani nie tak ako to robia na videách že pritiahne a lanko padne, totiž vždy mi zostane pod háčikom tak to robím tak že sa trošku zakloním (trapéz bedrový). ale next problém je v tom, že mám dlhé lanká ( 26 ) a chcem sa spýtať či sa dá robiť také že proste dám tie úchyty ďalej od seba alebo to mení niečo na jazde. Sorry za úvahyhttp://www.windsurf.sk/images/smile/14.gif
. diky za odpoved

» Pridaj príspevok k téme

ceco ceco   03.09.2007 o 11:49

RE: trapéz

Ide aj o kvalitu lanka - ak je dobré a smeruje k plachte, má tendenciu k plachte sa pružnosťou vrátiť, stačí  len trochu pritiahnuť telo k plachte (rahnu) a v okamihu pohyb nahor a vrátiť sa už bez lanka naspäť. Neurobíš to ak prepasieš posledný vhodný moment.

Nové north sailky majú vyznačenú rovnovážnu polohu ťažiska lanka na plachte. Ale tú si zistíš aj na brehu, len sa do plachty spokojne zaves. Ak dokážeš visieť na lanku a rahno držíš malíčkami, si vyvážený.

Ak chcem mať slučku lanka čo najnižšie, dávam úväzy lanka tesne vedľa seba, potom však s ťažiskom plachty na vode máločo urobím a lanko je dlhé. Ak ich dám extrémne ďaleko, zavesím sa tesne pod rahno (slučka je nízko pod rahnom) a ešte aj hák môže po lanku trochu chodiť v pozdĺžnom smere, je to potom taká kombinácia visenia na lanku a na rukách (ale to je koniec-koncov vždy). Jazdi, jazdi, jazdi a naozaj si na to všetko zvykneš. Aj na neprepasenie vhodného momentu odháknutia.

Rahno príliš nízko - nestabilita, príliš vysoko - odkrvenie rúk a únava rúk, ináč je to indi vindi.

igji igji   03.09.2007 o 09:09

Ahoj,
klikni na

http://www.windlife.cz/skola-windsurfingu/guy-cribb-2.-pravda-o-trapezovych-uvazcich-4.html

igji

michi michi   24.08.2007 o 23:22

Ako ďaleko máš úchyty od seba je úplne jedno, hlavne to musí byť vyvážené na stred, aby Ťa neťahalo na jednu ruku. Niekde som čítal múdrosť, že to má byť na šírku dvoch dlaní, ale niekto si ich dáva úplne k sebe, niekto ďalej od seba.
Dĺžka lanka je tiež individuálna záležitosť. Ak máš pocit že sú Ti dlhé, kúp si kratšie. Tým rozťahovaním moc nezískaš. Alebo daj vyššie rahno. Netvrdím, že je to Tvoj prípad, ale veľa ľudí vidím jazdiť s rahnom "na pupku".
To odhákavanie je len vec cviku, časom Ti to už ani nedôjde.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou