PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - žiadosť o radu

» Návrat na prehľad tém

» jaros   
jaros
28.09.2007 16:38:10
žiadosť o radu

Ahojte

rád by som poprosil o radu, chcem kúpiť dosku JP Funster 160,Starboard rio s alebo podobné pre syna 11rokov/50kg a mňa. ? dá sa na tom naučiť aj jazda v sklze ? ? ak mám cca 86kg neutopím to pri slabom vetre ? ? alebo kúpiť pre syna niečo menšie... ?/ jazdenie tam a späť a obraty zvládame /

Dík za každú radu

» Pridaj príspevok k téme

droctor droctor   28.09.2007 o 16:38

RE: žiadosť o radu

To je ako keby si chcel kupit bicykel pre oboch. Iste sa da najst kompromis ale ked sa naucite zaklady nezajazdite si obaja. Pre teba je 160 l doska OK, ale ta si bude vyzadovat aspon 7m plachtu a po zvladnuti zakladov ti bude velka.

audino audino   25.09.2007 o 13:16

O utopenie nemaj strach. Ešte aj pri 115 litroch pri svojej hmotnosti dokážeš v pohode ťahať plachtu z vody za lano. Tým ale nechcem povedať, že by si si mal hneď niečo také kupovať. Na učenie v sklze je široká doska výhodou, hlavne však k nej potrebuješ veľkú plachtu, nech ju má v slabom vetre čo hnať dopredu.
Vo všeobecne platí, že čím širšia doska, tým nižšiu rýchlosť potrebuje aby sa dostala do sklzu. Keďže rýchlosť pohybu dosky je úmerná rýchlosti vetra, znamená to, že pri širokej doske stačí aj slabší vietor. Avšak so šírkou dosky rastie aj hydrodynamický odpor, a na jeho prekonanie treba vyššiu silu, čo v praxi znamená veľkú plachtu.

i-Riki i-Riki   23.09.2007 o 20:18

Podla testov je to dobra volba.

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou