PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Male dosky versus one design

» Návrat na prehľad tém

» Egos   
Egos
07.03.2008 9:38:42
Male dosky versus one design

Vzhladom na komentare na Patovej galerii  a vzhladom na to, ze je po sezone a vzhladom na to,ze dlho nebola atraktivna tema v  diskusii  a aj vzhladom na to, ze prave nemam co robit,skusme sa tu pozriet blizsie na "one" a na "fun" a kedze som este len nedavno zacal,nerozumiem, preco sa na olympiade jazdi nieco, co som na vode nikde nevidel a ani sa tomu moc nevenuju media, a ked predsa, tak vytvaraju obraz, ze windsurfing je kyvanie panvou v slabom vetre a ja musim cele okolie  presviedcat o opaku  , ze ja to nerobim   takto. Tak ako to je?

» Pridaj príspevok k téme

Wsurfer Wsurfer   26.10.2007 o 22:56

RE: Male dosky versus one design

Nesuhlasim celkom so Stulom co sa tyka tej sutazivosti. Podla mna v tom nebude hlavna pricina. Totiz sutazit sa da aj vo wave, freestyle, super x, formuliach a cojaviem v com este. To  pokryva PWA. Problem vidim niekde inde. Totiz ked sa windsurfing pridaval do olympijskych hier ako disciplina, divalo sa nan ako na odnoz jachtarstva. A to ma svoje lodne triedy, ktore su takmer nemenne. Preto aj zodpovedni zvolili jeden typ ktory sa nemenil. Tu je silny kontrast oproti profesionalnemu ale aj rekreacnemu windsurfingu, kde sa material neustale vyvija kazdym rokom, zatial co pri olympijskych triedach pre "rovnost sanci" zamrzne material vzdy aspon na 4 roky. V pripade One design to bolo dokonca na 12. Preto to nema ziadnu relevanciu pre laicku verejnost a bohuzial ani pre beznych surfistov. Je to asi tak akokeby v dnesnej formuly jedna jazdili piloti na vozoch zo 70-tych rokov, skratka oldtimeroch. Uprimne: koho dnes zaujima co sa jazdilo pred 10 rokmi? Vyvoj je medzitym niekde inde. A do buducna sa to ani nezmeni, pokial olympijsky vybor totalne neprehodnoti svoju koncepciu a nahlad. V principe kazda jednotna trieda vo WS je hned v tom momente zastarana ako ju schvalia. A to je aj pripad noveho NP RS:X. Videl uz niekto niekoho na tom jazdit? Kupi si to niekto iny ako olympionik? Na rekreacne jazdenie? Pochybujem.

Štulo Štulo   26.10.2007 o 20:07

RE: Male dosky versus one design

Ja to vidím takto: V každom športe sa nájdu súťaživé typy. Tieto súťaživé typy dokonca kedysi presadili, že windsurfing je olympijský šport ako vyšitý. A keďže burani z MOV málokedy pridelia konanie olympiády nejakému poriadnemu wave spotu, bolo treba nájsť disciplínu, ktorú zvládne aj "bezveterný rybník". Tak sme sa dopracovali k disciplíne kývanie plachtami.
Osobne je mi to v podstate jedno, ALE! Sem - tajms mi nejaký známy na tému windsurfing povie, že to videl v telke a nevie čo môže byť vzrušujúce na kývaní plachtou.
A v tomto duchu sa na túto tému kedy tedy bavíme aj na surf výjazdoch. Veď viete...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou