Diskusia - WINDSURF - Kvalita špekačiek
» Štulo
21.04.2008 11:35:17 |
Kvalita špekačiek Ostatná opekačka na Ružinej nám ukázala hĺbku tohoto problému. Úmerne s počtom zúčastnených surfistov a sympatizantov sa stretlo nad ohňom aj mnoho druhov mäsových výrobkov. Dalo by sa povedať, išlo vlastne o predsezónne testovanie materiálu. Následný tematický brainstorming dokázal, že najlepšie nám budú vyhovovať špekačky u ktorých sa vyskytujú očividné kúsky masti. Takzvané mastné oká! Tie zrejme zabezpečia, že sa výrobok nad ohňom skutočne pečie a celkove vyzerá a chutí tak ak má byť! Výrobky bez ôk dopadli otrasne. Ich majitelia sa potom cítili trápne a viditeľne im tiekli sliny na poriadnu špekačku.
|
Štulo
21.04.2008 o 11:35 |
RE: Kvalita špekačiek No tak pozor! Takéto verejné opovrhovanie špekačkou môže byť chápané ako útok na národné povedomie, pretože: "Český špekáček a slovenská špekačka mají shodnou recepturu a na obou trzích tradiční postavení, ministr Gandalovič hovoří dokonce o "produktu národní hrdosti". Právě on byl proto zvolen jako první z potravinářských výrobků, o jejichž zápis na listinu regionálních specialit bude Česká republika žádat společně se Slovenskem"
|
Egos
21.04.2008 o 09:24 |
RE: Kvalita špekačiek Pri spekackach si treba uvedomit, ze prioritne nie su urcene na konzumaciu, ale ako uz sam nazov hovori,ale na spekanie, najlepsie na ohni, pricom sa vytvori druzna atmosfera a utuzuju sa medziludske vztahy. Po speceni odporucam kazdu spekacku, alebo jej zvysky dokladne zabalit a odovzdat do zberu nebezpecnych materialov, aby nedoslo ku kontaminacii matky prirody. Ak by pri opekani predsa len doslo k malej nehode, ako napr. vysypaniu spekacky do ohniska (k vysypaniu dochadza, ked stred speku prekroci kriticku hodnotu teploty, pricom na povrchu dochadza k opatovnemu dodaniu energie a zaroven delta T je menej ako 5 stupnov) treba okamzite navliect ochranne obleky a vykopat kontaminovanu podu aspon do hlbky 1,35m, tuto vyviezt na specialnu skladku , upovedomit okolie aj policiu a pre istotu zmerat radioaktivitu. Samozejme ze na toto miesto sa uz nevratime, lebo sme ho vykolikovali a natiahli pasku. Vo velmi vzacnych pripadoch mozme dat spekacku aj svojmu psovi, a toho dame nasledne utratit a este ho 2 tyzdne pozorujeme, ci sa predsa len nehybe.Pes totiz ma v zaludku velmi silnu kyselinu, ktora dokaze spekacik zlikvidovat, pricom tato zreaguje a neutralizuju sa vsetky nebezpecne latky a tazke kovy, ktore tam spracovatel tazkeho odpadu("masokombinat") zapracoval. V ziadnom pripade sa spekacky nedotykame holymi rukami a neprivoniavame,v najhorsich pripadoch moze dojst k zmrzaceniu a k priamej otrave unikajucimi plynmi. Na spekacik moc ani necumime, nikto nevie,ci nedojde k predcasnej explozii a naslednemu zamoreniu okolia. Opekame zlahka, na tyci dlhej aspon 2,8m(pod tuto hranicu dochadza este k pocetnym zraneniam) a dobre skryty za pancierovou doskou(najlepsie su platy z tanku) pripade za skalou alebo za kamaratom. Pri masovej opekacke sa nasledne dobre osvedcili kontajnery na prevoz radioaktivneho odpadu, kde mozme bez obav nahadzat vsetok opekany material. Nadobu nezabudneme dobre uzavriet, aby nedoslo k radioaktivnemu spadu. Priatelia dufam, ze som pomohol trosku poodhalit prapriciny niektorych vasich zraneni a tym , co ostali este nazive uprimne zavidim odolnost ich organizmov.Aloha!
|
Karol
18.04.2008 o 19:32 |
RE: Kvalita špekačiek Experimentálne som sa podujal otestovat na predmetnej opekačkovej akcii zakrutené grécke klobásky z Tesca a musím oponovať komplexnej teórii takzvaných mastných ok. Nielenže mi nechýbali mastné oká, ale ani mi netiekli sliny na poriadnu špekačku. Veľmi mi v tom pomohla dokladná psychologická príprava v zmysle každé kilo navyše na pupku sposobuje pozdejší sklz či potrebu vačšej plachty .
|
Jégé
15.04.2008 o 18:50 |
RE: Kvalita špekačiek
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou