PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - potrebujem poradit

» Návrat na prehľad tém

» hubka   
hubka
24.01.2009 21:38:41
potrebujem poradit

mam v plane zacat surfovat a chcem kupit surf ale neviem ci sa premna hodi: Mistral Explosion 130 litrov,s deleným stažnom Nord Sails ,ráhnom ART a plachtou Mistral 5,7m za 8000 sk
alebo ak ma niekto na predaj nieaky komplet daj vediet

» Pridaj príspevok k téme

leonardo252 leonardo252   12.07.2010 o 21:54

RE: potrebujem poradit

pozdravujem vas,mam v plane zacat surfovat a chystam sa zaobstarat si neaky surf, ale neviem aky.Znalosti surfovania mam velmi slabe,viem tak akurat zdvihnut plachtu z vody a udrzat sa na doske,mam vysku 192cm a vahu 117kg,skuste mi poradit naco by som sa mal zamerat,surfovat by som chcel prevazne na nasich vodach.dakujem

bronek bronek   24.01.2009 o 21:38

Mozno by stalo za to opytat sa na vahu pripadne vysku toho zaciatocnika a potom mu poradit "na mieru".

Milan Milan   22.11.2008 o 17:54

Presne tak, audino, podľa tej nuly ide o úplného začiatočníka, takže o sklze nie je reč - bavíme sa o udržiavaní rovnováhy a naučení sa, ako reaguje plachta a doska na naše trápne pohyby :) - no a na to je nepochybne najlepšia veľká doska a malá plachta. Neskôr sa k 5,4 kúpi malá doska a k 130 l veľká plachta a hor sa za svetlými zajtrajškami!

audino audino   22.11.2008 o 14:50

No Milan, neviem či intenzívnejšie pojazdenie s väčšou doskou a menšou plachtou bude to pravé orechové. Ja keď spomínam na svoju starú 140 litrovú F2-ku, tak na nej bola ako rozumná spodná hranica takých povedzme 6m. Keď bol vietor na 5,4 tak to už bola poväčšine tak rozbitá voda, že bolo treba siahnuť po menšej doske.

Alebo si to myslel tak, akože člnkovať sa na 160-ke s malou plachtou pri slabom vetre? :-)

Milan Milan   22.11.2008 o 11:24

Podľa mňa dobrá kombinácia a dobrá cena, ak nemáš sto kíl. Nepíšeš, či si to už skúšal, ale určite budeš napredovať rýchlejšie, keď ešte predtým začneš na niečom ešte väčšom (>160 l). Možno by stačilo tak týždeň - dva intenzívne pojazdiť na niečom veľkom z požičovne (prípadne s ešte menšou plachtou).

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou