PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - nový plavák

» Návrat na prehľad tém

» Maron   
Maron
16.04.2010 18:17:35
nový plavák

Pozdravujem, chcel by som sa poradiť aké máte skúsenosti s RRD plavákmi. Rozmýšlam nad kúpou,ale neviem sa rozhodnúť medzi STARBOARDOM GO a RRD Evolution. Vďaka

» Pridaj príspevok k téme

S.K. S.K.   03.06.2010 o 22:25

RE: nový plavák

Ja si myslím, že takýto typ dosky by surfista nemal vlastniť.
Takúto dosku bežne nadaný jazdec vcelku rýchlo tranzituje, je to len zastávka pri jazdeckom progrese, je omnoho vhodnejšie si ju len požičať.
Skôr doporučujem peniaze investovať do dovolenky a kurzu alebo aspoň zapožičania takejto dosky v lokalite, kde sú priaznivé podmienky na každodenné jazdenie, už po 2 týždňoch takéhoto intenzívneho sústredenia je jazdecký progres zvyčajne taký, že sa dá uvažovať o doske, na ktorej sa už naozaj dá surfovať.
Uvažovať o tu spomínaných doskách pre neskoršie použitie na športovejšie jazdenie je len v teoretickej rovine, podobne ako napr. jesť polievku kávovou lyžičkou.. dá sa to, ale prakticky je to hovadina.
Výnimku môžu tvoriť surfisti, ktorý o sebe vopred vedia, že im stačí dlhodobo zostať na začiatočníckej úrovni a chcú hračku na 4 jednodňové výlety k rybníku do roka.. takýto cieľ môžu splniť (aj) takéto dosky, v závislosti od hmotnosti užívateľov.

dodovic dodovic   23.04.2010 o 15:05

to Maron:Ja som kupoval minulu sezonu GO od starboardu u Marcel Čarneho v BLACK SPORT VALALIKY a som velmi spokojný môžem len odporučit.

Maron Maron   22.04.2010 o 21:55

velmi pekne ďakujem za cenné rady. Tiež uvažujem nad Starboardom GO, pravdu povediac aj po dizajnovej stránke sa mi páči viac než RRD. Neviete mi poradiť, je nieaký distributor so Starboardami na východnom slovensku? Vďaka

Pablo Pablo   22.04.2010 o 11:27

Ha, no neviem preco mi moj predchadzajuci prispevok nezapisalo. Ale uz to nejdem pisat znova :(

Pablo Pablo   22.04.2010 o 11:26

wurdulak wurdulak   22.04.2010 o 01:10

to Pablo: uplne suhlasim že 9.0 pre začiatočnika je nezmysel. naznačit som chcel to, že doska s väčšim plachtovym rozsahom je investicia do buducnosti. starboard GO považujem za dosku ktoru može využivat už začiatočnik ale aj skuseny jazdec na freeride, kdežto RRD evolution sa mi zda ako medzistupen po ktorom treba kupit tak či tak vykonnejšiu dosku, ak sa teda chce človek vyvijat dalej. teda zmojho pohladu by GO mohla byt doska pre začiatočnika, možno trošku naročná, no po rokoch a nabraných skúsenostiach stále skvelá doska na freeride s velkou plachtou. a vtom je teda ten cenovy rozdiel. to čo by s RRD evolution stačilo na niekolko sezon, to by s GO stačilo bežnemu slovenskému windsurferovi (prehnane povedané) doživotne, alebo kým nebude chciet novší model s novšími technológiami, atd.. čo je zasa otázka penazí. ako začínajúci som roky dozadu vyfasoval dosku F2 sputnik 120 a plachtu Arrows tomahawk 6.0, teda slalom vybavu čo bolo dost trafene na pokročilejšieho začiatočníka, no naučil som sa, zvykol som si, dorastol som do tej tvrdej plachty a dosky.
na 100 že aj GO aj Evolution sú skvelé dosky. ako už prehlásili viacerí odborníci, dnes už zlú dosku človek ani nekúpi... pokiaľ vie na čo ju chce.. a tu je možno ten rozdiel. Evolution bude slúžit možno, len do určitej úrovne jazdca. potom asi treba niečo vykonnejšie, ak chce jazdec posúvat svoje schopnosti.. môj subjektívny pohlad na vec.

Pablo Pablo   21.04.2010 o 10:37

No ja som na RRD presiel minuly rok (Twintip 110L) a som nadseny - aj ked menil som surf po 5tich rokoch, takze za ten cas siel vyvoj dopredu vyrazne a nadseny by som bol asi aj z inych znaciek. Ale toto nie je tvoj pripad - ako zaciatocnik urcite nerozoznas drobne detaily medzi RRD a Starboard (obe su to kvalitne znacky), takze ries hlavne asi cenovu vyhodnost pre teba. To wurdulak: 75kg zaciatocnik nepotrebuje devinu plachtu. Ziadny 75kilovy clovek nepotrebuje devinu plachtu, pokial nechce jazdit v bezvetri alebo pretekat vo formula windsurfing - to je ABSOLUTNY nezmysel.

wurdulak wurdulak   20.04.2010 o 13:51

skušal som kamošov starboard Go asi 144 alebo 155 a musim povedat že je to skvela doska. ak si začiatočník, možno skôr by si mal skúsit výtlak vyšší ako 122L myslim že 133 by bolo vpohode. široká, stabilná doska s výborným veterným rozsahom a určená pre freeride a tých ktorí prechádzajú zo začiatočníckej dosky na vyšší stupeň. aj ked nieje začiatočník ako začiatočník, trošku viac výtlaku rozhodne neuškodí. s RRD nemám skusenosti,pozrel som si ho na stránke RRD a Evolution S (138l) má menší rozsah plachiet a to by bola prva vec ktora by mna osobne odradila. GO 133 unesie plachty 5.0-9.0m a Evolution S (138l) 4.5 až 7.5m (tak uvádzajú výrobcovia. jazdím na domaši, mám 76kg, najmenšiu plachtu mam 5.0 (zišla by sa niekedy aj cca 4.5) a rád by som aj nejaku 9.0 na slabšie dni. takže vtomto smere u mna GO vyhráva :-)

Maron Maron   19.04.2010 o 13:29

122l? Nie je to málo?

igji igji   19.04.2010 o 12:37

...bral by som Go 122 - zdá sa mi univerzálnejší, ale treba aj cenu pozrieť...

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou