Diskusia - WINDSURF - cena surfistického materiálu
» Wsurfer
16.06.2010 14:33:17 |
cena surfistického materiálu Nekupujem dosku alebo plachtu každý rok, aj keď pravda sledujem aspoň zbežne vývoj technický aj cenový. Tento rok som plánoval obmenu materiálu a musím povedať že ma súčasné ceny dosť šokovali. Ak pred dvoma troma rokmi bola cena novej dosky okolo 1.300 €, tak teraz je to v priemere okolo 1.500-1.600 a šplhá to až k 1.800 €. Dokonca model na ktorý som si robil zálusk má tabuľkovú cenu neuveriteľných 2.500 €!!! Toľko za novú dosku nedám, radšej budem jazdiť na starej, ak sa mi ju pravda nepodarí zohnať v posezónnom výpredaji s výraznou zľavou.
|
RAMy
23.06.2010 o 22:28 |
RE: cena surfistického materiálu keby som nevedel tak ti to nepíšem,ale zdá sa, že ty nevieš komu vyplazuješ jazyk..
|
Jakup
23.06.2010 o 22:12 |
RE: cena surfistického materiálu Rami jasne, ze viem, ze nie vsetko vo WS casakoch je svate ;)...ved v tej oblasti pracujem :P
|
RAMy
22.06.2010 o 21:40 |
RE: cena surfistického materiálu Zaujímavé čítanie páni surfisti ...S mnohými názormi by sa dalo úspešne polemizovať aj faktograficky doplniť ale nechajme to. Zarazila ma kritika na Rosiho,že má zatvorené ked fúka. Tak toto môže napísať len vášnivý šachista alebo krasokorčuliar
|
Pablo
20.06.2010 o 16:12 |
RE: cena surfistického materiálu Cistic, asi nema zmysel na tomto fore riesit ci je Rosi dobry alebo zly obchodnik - to by bolo zbytocne dohadovanie sa a konfrontovanie sa (uznavam, trochu som tuto temu vyryl ja sam :) ). Podstatne pre nas je, ze tu je konecne konkurencia (a to neratam iba 3 surfshopy v BA ale aj ponuku pri Neusiedler see) a kazdy si moze vybrat, kto mu najviac vyhovuje - osobne som kupoval veci aj u Mata Pacha (v poslednej dobe prevazne tam) aj u Brana, aj v Upsidedowne, Surfshop One (ktory uz nie je) a nejake drobnosti aj u Rosiho. A to je super - navyse chlapci sa musia viac snazit, aby si nas ziskali (testovacky, ktore robili jak Dvonc, tak teraz Pach su toho prikladom). P.S. Inac to co napisal Wsurfer presne sralo aj mna. Ked sa mi zlomi predlzovak alebo si chcem kupit trapezove lanka, nepotrebujem, aby mi to predal Rosi osobne, ale aby som nemusel kvoli takejto prkotine behat niekde mimo cez pracovnu dobu, ale mohol si to vybavit po praci alebo v sobotu, ked mam volno.
|
Jakup
20.06.2010 o 15:40 |
RE: cena surfistického materiálu Ak sa mozem vyjadrit k Rosimu, mozno v minulosti bol ''aj dobry obchodnik'' ale momentalne nie je, a toto nie je len moj nazor. Z vlastnych skusenosti viem, ze nema prehlad ani skusenost s inymi znackami na trhu a zo zasady odmieta a zpochybnuje vsetko to, co on nepredava - napriek testom zo svetovych WS casakov, kde niekedy naozaj jeho znacky pohoreli...a ine boli lepsie! a k jeho cenam? sa radsej nebudem vyjadrovat.
|
Wsurfer
18.06.2010 o 12:23 |
RE: cena surfistického materiálu čistič, tak v tomto sa pripájam k Pablovi, Robo je síce fajn chlapík, ale obchodne mu to príliš nejde. Pamätám si napríklad časy keď trochu fúklo, tak zavrel obchod aj keď mal ho mať otvorený ešte pol dňa. Aby som to zhrnul v kocke, Robo vedie obchod aby si mohol financovať surfovanie a nie preto aby podnikateľsky zarobil a popritom aj surfoval. Omnoho lepšie to skĺbili Maťo Pach aj Braňo Dvonč. Ale je to len moje subjektívne hodnotenie zákazníka. Kupoval som už u každého z nich.
|
Wsurfer
18.06.2010 o 10:17 |
RE: cena surfistického materiálu je pravda ze pri beznych poziadavkach na material si mozes vybrat z ponuky takmer ktorehokolvek vyrobcu. Pokial vsak okrajove podmienky su trochu specificke, nie je to tak jednoduche. Tu konkretne hladam nahradu za dosku do marginalneho vetra schopnu niest velmi velke plachty a nemala by to byt formulova doska. Pred par rokmi som zavahal a usla mi doska Tabou Rocket 150, ktora tuto specifikaciu splnala. Teraz toto volne miesto segmentu trhu zda sa zaplnila firma JP s novym Superlightwind. A prave ten je v odlahcenej verzii drahsi ako formulova doska, co sa mi zda nehorazne. Tiez plati ze ti traja bratislavski predajcovia vacsinou zozenu vsetko co si objednas, len to obcas trva.
|
luker
18.06.2010 o 08:18 |
RE: cena surfistického materiálu ceny 2000 a 2500 su dost prehnane. WS material je asi jedina vec ktora sa neoplati kupovat cez e-shopy, ale v kamennom,resp. v drevenom obchode. pri kupe dosky spravidla usetris 200 a viac eur. napr.jp supersport je cena 1100e. e-shopova je podstatne vyssia. rrd a ahd su tiez okolo 1000. treba sa spytat, cena urcite milo prekvapi ak uz poznas tu webovu cenu. zial musis vyberat iba z toho co ponukaju ti traja, ale ved nieje toho malo. to Pablo- ani Branovi nejde stranka, a ked isla tak sa tam tri roky nic nezmenilo,co sa tyka materialu. web ide iba Matovi.
|
igji
17.06.2010 o 12:32 |
RE: cena surfistického materiálu ...ja neviem, len som povedal čo chcem a jeden z menovaných mi to zohnal - niekedy aj o 40 lacnejšie ako v cenníkoch na nete...
|
Pablo
16.06.2010 o 19:25 |
RE: cena surfistického materiálu Hm, obmedzena ponuka... No neviem? Tito traja menovani dokopy zastupuju nejakych 4-5 (ak sa nemylim)znaciek, takze z toho uz si mozes vybrat - navyse ked rozdiely medzi nimi nie su skoro ziadne (vid. rozne testy v surfmagazinoch - pre neprofika naozaj nepodstatne rozdiely v jazdnych vlastnostiach dosiek roznych znaciek; vid. napr. test freestylewave dosiek v najnovsom Windsurferi). Ine je, pokial si specialne vysadeny na jednu jedinu znacku a nechces jazdit nic ine. V tom pripade - holt smola. Ani v Rakusku nemas zastupenie vsetkych vyrobcov a to je iny trh ako slovensky. O aku dosku sa vlastne jedna? To som fakt zvedavy :)
|
Pridaj diskusný príspevok k téme
Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou