PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Koniec windsurfingu na olympiáde?

» Návrat na správu   » Pridaj príspevok k téme

mafo mafo   11.05.2012 o 20:50

RE: Koniec windsurfingu na olympiáde?

Ja si pametam este flyin_Slovaka ked raz bol davno pradavno na Dunaji Cantina s ob.autom ked sa nepletiem.Co urobil ked som dobre vydel tak otocil vybral cely stazen s plachtu a dal opacne na plavak konec stazna na plavaku.A este isiel na hrane pravaka.Az neskor som zistil okoho ide.Si myslim ze aj s timy velkyma vs vecami by dal lekciu kazdemu jednemu otialto za jakychkolvek podmienok jak technicky tak fyzicky.Aj ked ta OH WS je kazdemu u rity.Treba riesit ws veci tu na Slovensku a nie niekde v prdely kto na to ma a prd s toho.WS je asi predsa viac individualny sport a aj asi tak vnimany.Hokej,fotbal by sa tu inac pisalo ine nazory ine chujoviny.

mafo mafo   11.05.2012 o 20:50

Ja si pametam este flyin_Slovaka ked raz bol davno pradavno na Dunaji Cantina s ob.autom ked sa nepletiem.Co urobil ked som dobre vydel tak otocil vybral cely stazen s plachtu a dal opacne na plavak konec stazna na plavaku.A este isiel na hrane pravaka.Az neskor som zistil okoho ide.Si myslim ze aj s timy velkyma vs vecami by dal lekciu kazdemu jednemu otialto za jakychkolvek podmienok jak technicky tak fyzicky.Aj ked ta OH WS je kazdemu u rity.Treba riesit ws veci tu na Slovensku a nie niekde v prdely kto na to ma a prd s toho.WS je asi predsa viac individualny sport a aj asi tak vnimany.Hokej,fotbal by sa tu inac pisalo ine nazory ine chujoviny.

Shark Shark   11.05.2012 o 20:07

....nechapem co tolko jebete do flyin_Slovaka,
nechcem nikoho urazet ale mi ide na keks ked sa ti isti buzeranti stale navazaju do niekoho
hned pri mojom prvom prispevku co som tu dal mi bolo vysvetlene ze som kokot .sa nedivim ze tu zdochla debata nastranke lebo tu setci co nejazdja cez4metrovy šorebrejk na 6 metrove vlny su asi chuji.
a co tu citam na adresu flyin_Slovaka stale ho ide dakto zjebavat.
nie ne som buzna ani jeho prehnany obdivovatel,jebe ma styl pisania niektorych extermnych sportovcov na tejto stranke.asi sa treba prihlasit do red bull storm chase chlopci.dal tu uz niekto z vas 40kn?aa sory vy davate len vlny4+,
asi fakt skoda recitu do pice
i-Riki:comu nerozumies-ze sa vyjadril jak sa vyjadril?sak sa raduje ze ma bejbe a ho aj sere ze sa ws ubera smerom akym sa ubera,
kurva sa vam fakt divim do pice..
sorry za vulgariz. admin.som kus vytoceny
pre mna zaujimavy nazor na oh tematiku od sefredaktora Surfu:http://www.surf-forum.com/showthread.php?10124-Windsurfen-nicht-mehr-olympisch/page6
caute buzny

flyin_Slovak flyin_Slovak   11.05.2012 o 14:49

Wsurfer : IMCO nielen na Slovensku ale aj okolitých krajinách ludia jazdili. Vzhladom na to že bol kompatibilny z miernym handicapom s triedou raceboard, jazdili na ňom všetci v tejto triede. RS:X bol výmysel ISAFu a ako ''high performance class'' ani nemal šancu byť masovou triedou. Z tejto zmeny som nebol nadšený ale dokázal som sa prisposobiť ako aj mnoho iných. Dilema najnovších trendov vs. olympijska tireda je o nákladoch. Ak by sa mal plavák 3x v sezóne zmeniť veľa ludí by si takýto šport nedovolilo. Oh šport by mal byť o dokonalosti jazdca nie materialu..... Kolko ludi jazdi PWA a kolko jazdi Techno. Neexistuje riesenie za par korún ktoré by urobilo štatným všetkých. Na to tu je IWA a jej triedy.

Wsurfer Wsurfer   11.05.2012 o 13:53

Prečítal som si niekoľko webových stránok s touto problematikou. Určite je to strata pre šport windsurfing ako taký, otázka je ako veľká. Keď porovnám ako napr. plačú Briti, (pretože majú prepracovaný systém podpory mládeže kde idú nemalé dotácie v rámci OH športov) tak v porovnaní s nimi sa to slovenského windsurfingu bezprostredne okrem dvoch olympionikov takmer nedotkne.
Otázka však je prečo windsurfing vypadol. Nikde som sa nedočítal podľa mňa pravej príčiny vypadnutia WS z OH a síce že windsurfing dlhodobo stráca na popularite a stáva sa, vlastne už sa stal, okrajovým športom. Časy masového rozšírenia z 80-tych rokov sú nenávratne preč a už sa nikdy nevrátia. Na rozdiel od toho je kitesurfing relatívne nový sexi šport ktorý je ešte stále na vzostupnej krivke popularity a to bol podľa môjho laického názoru hlavný dôvod výmeny na OH ( a to nie som kiter). Windsurfingu z dlhdobého hľadiska určite nepomáhalo rigidné držanie sa zastaralých konštrukcií plaváku IMCO myslím po 12 rokov a potom nahradením ešte horším ''ani ryba ani rak'' RS:X om. To definitívne WS na OH pochovalo. Na Slovensku nepoznám nikoho kto by jeden či druhý plavák jazdil rekreačne. Opravte ma niekto ale pokiaľ viem tak okrem olympyjských ašpirantov ho nejazdí naozaj nikto. A keďže olympyjský WS bol vždy na míle vzdialený rekreačnému jazdeniu a tiež jazdeniu profesionálov združených pod PWA je otázka aký bude mať reálny dopad na windsurfingovú komunitu či doma na Slovensku alebo vo svete, vypadnutie WS z OH. Ale to ukáže asi až čas.

bronek bronek   09.05.2012 o 14:55

O čom je vlastne je? Neberiem Paťovi jeho úspechy vo WS, ale ak zlacnie nafta o 10 centov, tak to bude mať pre slovensku WS komunitu oveľa vačší dopad ako zrušenie triedy windsurf na OH. Ak by tu nebol článok že sa ruší nejaká disciplína na OH, nie som si istý či by si to niekto vôbec všimol.

i-Riki i-Riki   09.05.2012 o 08:04

teraz uz fakt nechapem o co mu ide.... http://sport.aktuality.sk/c/128290/windsurfing-ms-sklamany-pollak-na-oh-2012-nepojde/

Marian Marian   08.05.2012 o 20:49

3611 E nieje až tak málo, koľko regat v OH triede si absolvoval ? Ja som si 25 rokov všetko platil sám, robil som to pre zábavu, nikdy som neplakal, neškuhral a hlavne nerobil zákulisné ťahy, tak nech si teraz užijú OH aj iní. Vývoj sa nedá zastaviť, Stačí, že sa zastavil na východe, dobre vieme kto má na tom leví podieľ. Česť výnimkám/chlapci s VW Transporter, ktorých stretávame na vlnách, Marcel Čarný zásobovaním moderným materiálom atď

Marian Marian   08.05.2012 o 20:48

3611 E nieje až tak málo, koľko regat v OH triede si absolvoval ? Ja som si 25 rokov všetko platil sám, robil som to pre zábavu, nikdy som neplakal, neškuhral a hlavne nerobil zákulisné ťahy, tak nech si teraz užijú OH aj iní. Vývoj sa nedá zastaviť, Stačí, že sa zastavil na východe, dobre vieme kto má na tom leví podieľ. Česť výnimkám/chlapci s VW Transporter, ktorých stretávame na vlnách, Marcel Čarný zásobovaním moderným materiálom atď

swoop swoop   08.05.2012 o 18:54

''Hlavným argumentom bolo, že vybavenie na windsurfing je oveľa drahšie ako to na kitesurfing.'' to asi tvrdia len aby to znelo lepsie. olympiada je o peniazoch. reklama, predstiz...atd = $$$. v usa sa wsurferi rozculuju ze americky zastupca hlasoval za kiting. bodaj by nie, ked sucasni najlepsi jazdci v kiteracingu su z usa. kolik vidi ze maju velku sancu na uspech a uspech na OH = dotacie, cize mucho dollares pre jachtingovu organizaciu. osobne mi to je jedno, ale nech aspon zabiju tu priblblu triedu. ak kiting bude na OH, staci aby mali tyzden pod 6 uzlov a su v .....

Pridaj diskusný príspevok k téme

Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.

» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou